Slani keksi sa sirom i češnjakom toliko su dobri i jednostavni da ćeš ih praviti svaki tjedan
- Što kažeš na kekse za doručak ili večeru?
- Točnije, mislimo na ukusne slane zalogaje zanimljive kombinacije sira i češnjaka
- Idealno se slažu sa svim jelima, gotovi su za 20 minuta, a mogu ih vrlo lako napraviti i oni najmanje talentirani u kuhinji
Jesi li ljubiteljica krušnih proizvoda? Sigurno nisi naišla na oblik ovog ugljikohidrata koji ti nese ne sviđa, a obrok ti bez njega nekako nije potpun. Sasvim te razumijemo, zato ti u nastavku donosimo recept za savršene slane keksiće koji će te osvojiti super kombinacijom sira i češnjaka. Možeš ih jesti i za ručak i večeru ili grickati u međuobrocima, a genijalna stvar je što su gotovi za manje od 20 minuta.
Potrebno ti je samo pet sastojaka, a za rezultat ćeš dobiti tucet mirisnih, mekanih keksića koje prožima intenzivan okus omiljene kombinacije. Toliko su jednostavni za izradu da će i oni kojima tijesto rijetko kad uspije ovaj recept majstorski svladati.
Sastojci:
- 250 g brašna za dizana tijesta
- 120 grama ribanog tvrdog sira (najbolje cheddar)
- 160 ml mlijeka ili mlaćenice
- Češnjak u prahu
Izrada:
- Zagrij pećnicu, a protvan obloži masnim papirom za pečenje
- U zdjeli lagano pomiješaj brašno za dizano tijesto, mlijeko (ili mlaćenicu) i ribani sir
- Oblikuj male okrugle keksiće, a zatim ih položi u protvan i peci 8-10 minuta na 175 stupnjeva
- Otopljenom maslacu dodaj češnjak u prahu, a zatim aromatiziranim maslacem premaži keksiće, odmah nakon što ih izvadiš iz pećnice (u maslac po želji možeš dodati i peršin)
Ove slasne keksiće najbolje je držati u zatvorenoj posudi i ostat će svježi četiri dana. Naravno, ako uspiju ostati nepojedeni. Dobar tek!