Slani keksi sa sirom i češnjakom toliko su dobri i jednostavni da ćeš ih praviti svaki tjedan

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Što kažeš na kekse za doručak ili večeru? 
  • Točnije, mislimo na ukusne slane zalogaje zanimljive kombinacije sira i češnjaka
  • Idealno se slažu sa svim jelima, gotovi su za 20 minuta, a mogu ih vrlo lako napraviti i oni najmanje talentirani u kuhinji

Jesi li ljubiteljica krušnih proizvoda? Sigurno nisi naišla na oblik ovog ugljikohidrata koji ti nese ne sviđa, a obrok ti bez njega nekako nije potpun. Sasvim te razumijemo, zato ti u nastavku donosimo recept za savršene slane keksiće koji će te osvojiti super kombinacijom sira i češnjaka. Možeš ih jesti i za ručak i večeru ili grickati u međuobrocima, a genijalna stvar je što su gotovi za manje od 20 minuta.

Life&style Brzi recept: Prefini i ukusni jesenski keksi od samo 4 sastojka

Potrebno ti je samo pet sastojaka, a za rezultat ćeš dobiti tucet mirisnih, mekanih keksića koje prožima intenzivan okus omiljene kombinacije. Toliko su jednostavni za izradu da će i oni kojima tijesto rijetko kad uspije ovaj recept majstorski svladati. 

Sastojci: 

  • 250 g brašna za dizana tijesta 
  • 120 grama ribanog tvrdog sira (najbolje cheddar)
  • 160 ml mlijeka ili mlaćenice
  • Češnjak u prahu

Izrada: 

  1. Zagrij pećnicu, a protvan obloži masnim papirom za pečenje
  2. U zdjeli lagano pomiješaj brašno za dizano tijesto, mlijeko (ili mlaćenicu) i ribani sir
  3. Oblikuj male okrugle keksiće, a zatim ih položi u protvan i peci 8-10 minuta na 175 stupnjeva
  4. Otopljenom maslacu dodaj češnjak u prahu, a zatim aromatiziranim maslacem premaži keksiće, odmah nakon što ih izvadiš iz pećnice (u maslac po želji možeš dodati i peršin)

Ove slasne keksiće najbolje je držati u zatvorenoj posudi i ostat će svježi četiri dana. Naravno, ako uspiju ostati nepojedeni. Dobar tek!

Posjeti Miss7.24sata.hr