Sladoledna pita od malina božanstvenog je okusa i topi se u ustima
- Sladoled i maline omiljena su kombinacija pa ne čudi što je ovaj desert mnogim postao favorit
- Možeš birati i drugo sezonsko voće, ali kombinacija sladoleda i malina uvijek pali
- Hrskava korica, svježe maline i bogat preljev pretvaraju ovu jednostavnu pitu od smrznutog sladoleda u izvanredan desert
Tražiš jednostavan, ukusan ljetni desert? Ova sladoledna pita s malinama koristi nekoliko prečaca iz trgovine kako bi napravila super jednostavnu, ali prekrasnu poslasticu.
Slatko, kremasto i savršen način da se rashladite tijekom vrućeg dana. Nitko nikada neće pogoditi da je ovu pitu bilo tako lako napraviti. Najbolji dio je što definitivno možeš zamijeniti maline drugim voćem i imati potpuno drugačiju pitu. Ako želiš možeš dodati borovnice ili kupine u mješavinu ili ih poslagati po vrhu.
Ključ uspjeha ove sladoledne pite je pustiti da se hladi najmanje 3 sata. Također pomaže imati veliku količinu malina, što nije problem jer svi obožavamo slatke, svježe maline koje se nađu u našoj kuhinji. Kombinacija okusa maline i limuna savršena je ljetna poslastica, poput hladne osvježavajuće čaše limunade tijekom vrućeg dana.
Osvježavajuća voćna torta koja se ne peče gotova je za samo 10 minuta
Sastojci:
- 3 šalice mljevenih keksa po želji
- 4 žlice granuliranog šećera
- 6 žlica otopljenog maslaca
- 1½ litre sladoleda od jagode
- maline (količina po želji)
- Sok od ½ limuna
- 1 šalica gustog vrhnja
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 160°C. Samelji perece u multipraktiku dok ne dobiju teksturu pijeska. (Ako nemaš multipraktik, možeš zdrobiti perece u vrećici valjkom za tijesto.) Prebaci u veliku zdjelu i umiješaj 2 žlice granuliranog šećera. Dodaj maslac i miješaj silikonskom lopaticom dok tekstura ne podsjeća na mokri pijesak.
2. Ulij smjesu u kalup za pitu i utisni u ravnomjeran sloj, stavljajući dio uz rub tanjura povišenim. Prebaci u pećnicu i peci dok ne porumeni, 13 do 15 minuta. Potpuno ohladi.
3. Dodaj sladoled u veliku zdjelu i lagano ga izradi silikonskom lopaticom ili metalnom žlicom dok ne postane mekan i razmaziv. (Želiš da bude teksture gustog tijesta za kolače, ali ne toliko otopljen da bude tekuć.) Raširi u ravnomjeran sloj na dno ohlađene kore za pitu. Zamotaj plastičnom folijom i prebacitu zamrzivač dok se ne stegne, oko 3 sata ili preko noći.
4. Pomiješaj maline, limunov sok i 1 žlicu šećera u posudi za maceriranje dok radiš šlag.
5. Pjenjačom, ručnim mikserom ili samostojećim mikserom opremljenim nastavkom za mućenje, umuti vrhnje i preostalu 1 žlicu šećera.
6. Ukloni plastičnu foliju s pite. Na vrh sladoleda rasporedi šlag u ravnomjernom sloju, a na vrh stavi maline i malo njihovog soka.
Dobar tek!