Sladoled od džin-tonika: imamo i recept!

Instagram @haileybieber
Ima li što bolje od omiljenog nam pića u obliku sladoleda? Jer s prognozama o vrućinama koje će još dosta dugo potrajati, u vječnoj smo potrazi za nečim što će nas rashladiti...
Vidi originalni članak

Volimo džin-tonik! I ti? Naravno! Osim što je izvrstan u čaši, odsad ga možeš jesti i na štapiću – kao džin-tonik sladoled! Plus: lako ga doma na brzinu sama spraviš… 

Potrebno ti je (za oko 3 porcije džin-tonik sladoleda): 

• 60 ml džina

• 240 ml tonika

• 24 g šećera u prahu 

• 25 ml soka od limete

• svježi krastavac 

• kalup za sladoled na štapiću (alternativa je mala čaša)

Tonik ne smije više biti gaziran – dakle, najbolje ga je otvoriti nekoliko sati prije upotrebe te držati otvorenim da nestanu svi mjehurići. 

Life&style 5 stvari koje krivo radiš u pripremi džin-tonika

Priprema: 

Operi krastavac i nareži ga na tanke ploške. Pomiješaj džin, tonik, sok od limete i šećer u prahu te sve stavi u kalup za sladoled. Na kraju dodaj u mješavinu četiri ploške krastavca (alternativa su ploškice limete). 

Savjet: kako bi dobro namjestila štapić za sladoled, stavi ga u sladoled tek kad se ovaj malo smrzne u zamrzivaču (nakon nekih sat vremena). 

Posjeti Miss7.24sata.hr