Sladoled nije samo za ljeto! Imamo recept za brzi zimski sladoled s lješnjakom i cimetom
- Sladoled definitivno nije slastica isključivo za toplo ljeto
- Naravno da i zimi volimo ovu predivno svježu deliciju
- Stoga ti preporučujemo ovaj sladoled od lješnjaka i cimeta
Ovaj brzi i jednostavni recept za kremasti sladoled od lješnjaka s cimetom savršeno je osvježenje kod kuće u zimskim danima. Možeš ga lako spraviti i bez aparata za sladoled. Uz to, priprema je vrlo jednostavna! Samo trebaš pomiješati sastojke pa zamrznuti. Ako radiš i za djecu, jednostavno izostavi rakiju od lješnjaka ili je zamijeni sirupom od lješnjaka.
Sastojci:
• 100 ml mlijeka
• 3 žličice cimeta
• 3 žlice rakije od lješnjaka
• 2 žlice musa od lješnjaka
• 1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka
• 500 g vrhnja za šlag
• 2 žlice ulja od lješnjaka
• 2 žlice krokanta od lješnjaka
Priprema:
1. Najprije stuci vrhnje u šlag. Pomiješaj kondenzirano mlijeko, mlijeko, ulje, mus od lješnjaka, rakiju, krokant i cimet. Zatim umiješaj šlag u kremu.
2. Obloži kalup za torte ili plastičnu posudu (oblik i veličina nisu bitni) prozirnom folijom i ulij smjesu za sladoled. Najbolje je ostaviti sladoled preko noći u zamrzivaču.
Savjet za posluživanje: raspodijeli sladoled u male zdjelice i ukrasi sirupom od lješnjaka, javorovim sirupom ili likerom od kave te mljevenim lješnjacima pa posluži.