Sladoled iz pećnice? Moguće je ako od njega ispečeš kolač! Imamo recept

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Sladoled iz pećnice? Na prvu možda zvuči neobično, ali je moguće 
  • Ovaj je recept najbolji je dokaz da je i dobrog okusa!
  • Ok, nećeš ispeći sami sladoled već mu dodati i brašno, čokoladu, prašak za pecivo

Zvuči čudno, ali nevjerojatno je ukusan: sladoled iz pećnice, zapravo genijalna sladoledna torta od sladoleda i brašna.

Life&style Recept za uskršnji stol: kolač od mrkve baš će prijati nakon šunkice, luka i jaja

Sastojci

• 400 g smrznutog sladoleda (nake od vrsta mliječnog sladoleda po tvom izboru)

• 200 g brašna

• 1 prstohvat soli

• 1 žličica praška za pecivo

• 50 g komadića čokolade

• šećer u prahu, preljev od čokolade ili glazura za ukrašavanje

Sladoled nije samo za ljeto! Imamo recept za brzi zimski sladoled s lješnjakom i cimetom

Priprema

1. Prvo ostavi da se sladoled djelomično odmrzne, otopi se da dobije kremastu konzistenciju. Zatim dobro umiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. Kad se sve dobro izmiješa, dodaj komadiće čokolade pa tijesto rasporedi u prethodno namašćeni kalup za pečenje.

2. Pazi da tijesto nema rupice od zraka. Dobro je nekoliko puta udariti s kalupom po radnoj površini, a zatim zagladiti tijesto. Potom stavi kolač u pećnicu na 200 stupnjeva (gore/dolje). Nakon otprilike 45 minuta možeš uživati u svojoj sladolednoj torti! Ako želiš, tortu ukrasi sa malo šećera u prahu, čokoladnim preljevom ili šlagom.

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Your browser doesn’t support HTML5 video

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Posjeti Miss7.24sata.hr