Preporuka omiljene influencerice: Ovih 5 domaćih bisera oduševit će baš sve koji ih posjete ovog ljeta

Privatna arhiva
Vidi originalni članak
  • Influencerica Slađana Ostić, poznatija kao Slaki Palaki, na svom Instagram profilu ima preko 60.000 pratitelja.
  • U intervju za miss7 otkrila nam je svojih top 5 preporuka domaćih destinacija koje bi svakome preporučila posjetiti ovog ljeta.
  • Slađana je ispričala kako sadržaj za svoje mreže snima na otvorenom, a kremu sa zaštitnim faktorom 50 obavezno nosi na licu tijekom cijele godine te da sada, kada su dani topliji i sunčaniji, zaštitnim kremama i odjećom štiti cijelo tijelo. Ove je godine odlučila podržati inicijativu dm-a "Zaštiti se... i uživaj u suncu" jer smatra da su preventivni pregledi madeža jako važni.

miss7: Imate jako puno pratitelja. Kako ste se odlučili baviti ovim poslom i koliko dugo vam je trebalo da dođete do brojke od gotovo 60 tisuća? 

Slađana: Sve je to krenulo nekako spontano, nisam se nikad planirala time baviti, niti je pojam influencer postojao u vrijeme kad sam ja krenula u sve ovo. Objavljivala sam fotografije sitnica iz svog života na mrežama te se počela skupljati nekakva mala zajednica. Trebalo mi je otprilike 8 godina aktivnog bavljenja ovim poslom da postignem brojku od 60 tisuća pratitelja.

miss7: Koja društvena mreža vam je najdraža i što još radite?

Slađana: Vodim društvene mreže i stvaram sadržaj za klijente. Jako volim TikTok, ali Instagram je i dalje moja najveća ljubav.

miss7: Vaš IG profil prepun je predivnih destinacija i dobre hrane pa možemo zaključiti da ste veliki gurman. Koje je vaše omiljeno jelo i omiljena destinacija?

Slađana: Omiljeno jelo i omiljena destinacija su u ovom slučaju usko povezani jer su u pitanju Istra i istarska kuhinja. Obožavam sva jela s tartufima i neću moći izdvojiti samo jedno, nažalost.

miss7: Preselili ste se iz Zagreba u Rijeku. Kako je došlo do te odluke i kakav je život u Rijeci, koje su prednosti jednog i drugog grada?

Slađana: Inače sam s riječkog područja tako da je ovo bio samo povratak doma nakon 5 godina provedenih u Zagrebu. Partner i ja smo nakon pandemije shvatili da ipak želimo živjeti na Kvarneru jer obožavamo ovaj kraj i život nam je nekako kvalitetniji na ovom području. Osim toga, tu su nam i prijatelji i obitelj. Zagreb obožavam zbog mnogo sadržaja i događanja, ali Rijeka je ipak uz more, životni tempo je malo lakši, a opet ima puno prednosti velikog grada. Osim toga, blizina Istre, Italije i Slovenije su također veliki plus, pa se često mogu uputiti na neke zanimljive vikend izlete.

miss7: Često dijelite sa svojim pratiteljima savjete s putovanja/izleta diljem Lijepe Naše. Navedite top 5 preporuka domaćih destinacija koje bi svakome preporučili posjetiti ovog ljeta?

  • Mali Lošinj - vidikovac Providenca
  • Grožnjan/Oprtalj/Momjan i istarske vinarije
  • Opatija - pokušajte uhvatiti u vrijeme Retropatije, atmosfera bude genijalna
  • Lovran - šarmantno malo mjesto koje još nije dobilo svu pozornost koju zaslužuje
  • Vis - Fort George, dođite u zalazak sunca i uživajte

miss7: Koliko pažnje posvećujete njezi kože? Kako izgleda vaša beauty rutina i bez čega ne možete?

Slađana: Pa što sam starija, sve više pažnje posvećujem njezi kože. Moja jutarnja rutina uključuje vitamin C i SPF 50, a večernja ili neki serum ili retinol te neku noćnu kremu. Definitivno ne mogu izaći iz kuće bez SPF-a i sretna sam da mi je to ušlo u naviku. 

miss7: S obzirom da živite na moru i imate privilegiju cijelo ljeto provesti na plaži, samim time ste i češće izloženiji štetnim UV zračenjima. Primijetili smo da vam je jako važna zaštita kože od sunca. Što radite da bi zaštitili kožu od sunca?

Slađana: Tijekom cijele godine pazim da nanosim SPF 50 na lice, a s toplijim danima i cijelo tijelo mažem SPF kremom. Svejedno, ipak pazim da ne boravim na suncu u onom najopasnijem periodu u danu te ukoliko negdje moram ići, nosim šešir, naočale te odjeću koja je lagana, ali ipak prekriva malo više kako koža ne bi bila direktno izložena suncu. 

miss7: Odlazite li redovito na dermatološke preglede kože ili pratite sami promjene na koži? Hoćete li doći na dm žensku utrku na Jarunu i pregledati svoju kožu?

Slađana: Inače imam puno madeža i upravo zbog toga sam prije 5-6 godina redovito krenula ići na dermatološke preglede, a osim toga i sama pratim sve promjene na tijelu. Naravno, stižem na dm žensku utrku i pregledati ću svoju kožu opet!

miss7: Koliko vam je važna redovita fizička aktivnost i briga o zdravlju i što radite po tom pitanju?

Slađana: Do prije malo više od godinu dana nisam bila tip koji je fizički aktivan, no nekako sam se ipak natjerala krenuti na treninge snage. Nakon godinu dana treniranja 3 puta tjedno, nikad nisam bila sretnija i zadovoljnija svojim izgledom, zdravljem i psihičkim stanjem. 

dm vas i ove godine poziva na besplatne dermatološke preglede u sklopu inicijative "Zaštiti se... i uživaj u suncu" koji će se održavati u gradovima diljem Hrvatske. Prvi takav pregled možete obaviti već 10. 6. na Jarunu u sklopu dm ženske utrke, a potom 1. 7. u Slavonskom Brodu, 8. 7. u Puli, 15. 7. u Crikvenici, 22. 7. u Karlovcu te na dm Millennium jumpu u Zadru 29. 7. Tijekom kolovoza besplatni pregledi vas očekuju u Šibeniku 12. 8. i Makarskoj 26. 8. Sve informacije i dalje pratite na dm.hr te portalu missZDRAVA.

Posjeti Miss7.24sata.hr