Sjajne vijesti za sve kreativce: Morra Ceramics nudi prvi hrvatski set za samostalnu izradu keramike

Instagram @morraceramics
Vidi originalni članak
  • Posljednjih godina interes za keramikom strelovito raste pa ne samo da je sve više onih koji svoju svakodnevicu i životni prostor upotpunjuju ručno izrađenim komadima, već i onih koji ih sami izrađuju
  • Među svima njima, ima onih koji u svijet jednog od najstarijih zanata neprestano unose nešto novo, a među njima se posebno ističu Jana i Nastija, simpatične Ukrajinke koje su u Zagrebu stvorile novi dom i pravo malo keramičko carstvo - Morra Ceramics
  • Osim što su nedavno otvorile novi studio, sada su osmislile i lansirale i prvi set na našim prostorima za samostalnu izradu keramike

Ne možemo se oteti dojmu da posljednjih godina interes za keramikom strelovito raste. Ne samo da je sve više onih koji svoju svakodnevicu i životni prostor upotpunjuju ručno izrađenim predmetima od keramike, već i onih koji izrađujući iste rado krate svoje slobodno vrijeme na nekoj od mnogobrojnih radionica, a vjerujemo da ne griješimo kada kažemo da u našim krajevima nikada nije bilo više onih koji su nerijetko dosadna korporativna radna mjesta odlučili napustiti i zamijeniti ih ovom puno kreativnijom nišom.

Pa ipak, među svima njima, ima onih koji u svijet jednog od najstarijih zanata u povijesti na naše veliko zadovoljstvo neprestano unose nešto novo, a među njima se posebno ističu Jana i Nastja, simpatične Ukrajinke koje su po izbijanju rata u Zagrebu stvorile novi dom i pravo malo keramičko carstvo imena Morra Ceramics.

Osim što već par godina redovito održavaju zabavne radionice za koje se uvijek traži mjesto više, prije nekoliko su mjeseci tik do svojeg studija na Horvaćanskoj cesti na broju 21 otvorile još jedan, rezerviran za kreativne radionice od gipsa, posebno privlačne zaljubljenim parovima koji na njima izrađuju skulpture svojih ruku te roditeljima koji izrađuju skulpture stopala i ručica svoje djece, a sada su osmislile i lansirale i prvi set na našim prostorima za samostalnu izradu keramike.

Life&style Studio Marinski nas je opet oborio s nogu: stigle su nove šalice i preslatki komadi nakita

Ovaj je set koji se inače prodaje po cijeni od 40, a trenutačno sniženoj od 30 eura, namijenjen svima onima koji su se barem jednom poželjeli okušati u izradi keramike i osloboditi svoju akumuliranu kreativnu energiju, ali možda ni sami nisu znali otkud bi krenuli. Imamo li već iskustva s izradom keramike ili smo pak potpuni početnici, apsolutno je nebitno jer se u DIY kompletu nalazi sve što nam je potrebno za višestruku upotrebu.

Točnije, u njemu se nalaze 2 vrećice talijanske gline vrhunske kvalitete, a što je dovoljno da se izradi nekoliko komada od keramike; prilagođeni set od 4 alata za oblikovanje keramike; keramičke engobe odnosno boje, sa svima što je potrebno za miješati ih - 4 boje, 2 kista i paleta; vodič za izradu keramike s korisnim savjetima i uputama, od toga kako izraditi i sastaviti razne komade od keramike do toga kako koristiti svaki alat koji će nam pomoći u stvaranju, te inspirativne naljepnice i set čarobnih karata.

Bilo da ovim setom želimo razveseliti sami sebe ili dragu nam osobu, sigurni smo da nema tog kreativca i zaljubljenika u keramiku kojeg će ostaviti ravnodušnim, a jednom kada oblikujemo svoja prva keramička remek djela, sve što nam preostaje je skočiti do najbližeg keramičkog studija ne bismo li ih ispekli! Pa divno!

Life&style Nakon Like, Traversa se vratila na more: kolekcija inspirirana Jadranom odiše bezbrižnošću ljeta

Posjeti Miss7.24sata.hr