Savršen topli napitak: Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten
- Vani je prava zima, pada snijeg i hladno je. Postoji li bolji trenutak od dekice, omiljene serije i vruće čokolade?
- Imamo recept za neobičnu vruću čokoladu koju slavna 'Bosonoga kontesa' priprema uz dodatak praha od kajenske papričice
- missGASTRO prenosi recept, a priprema ovog slasnog napitka traje samo pet minuta
Ina Garten autorica je deset uspješnih kuharica, a od 2002. godine i voditeljica kulinarskog showa 'Bosonoga kontesa' na Food Networku. Vjerujemo da je u bogatoj karijeri isprobala mnogo recepata za vruću čokoladu, ali najdraži joj je ipak onaj s tamnom čokoladom i kajenskim paprom.
Sastojci u nastavku dostatni su za dvije osobe, a priprema traje samo pet minuta, pa ti predlažemo da se oraspoložiš i zagriješ jednom šalicom Inine vruće čokolade.
Meksička vruća čokolada
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 1 žlica smeđeg šećera
- 150 g tamne čokolade
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat cimeta u prahu
- prstohvat kajenske papričice
- 2 štapića cimeta
Priprema:
- Mlijeko i šećer zagrij na laganoj vatri. Makni s vatre i dodaj komadiće čokolade, vaniliju, cimet i prah kajenske papričice.
- Pričekaj dvije minute, promiješaj, a zatim vrati na vatru i pričekaj za počne ključati.
- Makni s vatre čim zavrije, prelij u čaše i serviraj sa štapićima cimeta.