Savršen topli napitak: Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten

Instagram @spicyhouse
Vidi originalni članak
  • Vani je prava zima, pada snijeg i hladno je. Postoji li bolji trenutak od dekice, omiljene serije i vruće čokolade?
  • Imamo recept za neobičnu vruću čokoladu koju slavna 'Bosonoga kontesa' priprema uz dodatak praha od kajenske papričice
  • missGASTRO prenosi recept, a priprema ovog slasnog napitka traje samo pet minuta

Ina Garten autorica je deset uspješnih kuharica, a od 2002. godine i voditeljica kulinarskog showa 'Bosonoga kontesa' na Food Networku. Vjerujemo da je u bogatoj karijeri isprobala mnogo recepata za vruću čokoladu, ali najdraži joj je ipak onaj s tamnom čokoladom i kajenskim paprom.

Sastojci u nastavku dostatni su za dvije osobe, a priprema traje samo pet minuta, pa ti predlažemo da se oraspoložiš  i zagriješ jednom šalicom Inine vruće čokolade. 

Meksička vruća čokolada

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 150 g tamne čokolade
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat cimeta u prahu
  • prstohvat kajenske papričice
  • 2 štapića cimeta

Priprema: 

  1. Mlijeko i šećer zagrij na laganoj vatri. Makni s vatre i dodaj komadiće čokolade, vaniliju, cimet i prah kajenske papričice.
  2. Pričekaj dvije minute, promiješaj, a zatim vrati na vatru i pričekaj za počne ključati.
  3. Makni s vatre čim zavrije, prelij u čaše i serviraj sa štapićima cimeta.
Posjeti Miss7.24sata.hr