Savršen kolač kao poklon za Valentinovo: Čokoladno srce neće nikoga ostaviti ravnodušnim
- Sretno Valentinovo! Tražiš brzu inspiraciju za slatki valentinovski užitak
- Sa sočnim kolačem od čokolade sigurno nećeš pogriješiti!
- Donosimo ti recept za slatko čokoladno srce
Ako još nisi odlučila kako ćeš iznenaditi svog dragog za Valentinovo, sigurno ti je kroz glavu prošao neki slatkiš ili kolač. A opet i dalje nisi sigurna koji bi desert pripremila? Ova čokoladna torta u obliku srca idealan je odabir. Osim što je primamljiva oku, oduševit će i tvog dragog…a i tebe, naravno!
Sastojci za 1 tortu
Za tijesto:
• 220 g tamne čokolade (70%)
• 200 g maslaca
• 5 jaja
• sol
• 200 g šećera
• 20 g brašna
• 40 g badema (mljevenih)
• 1 žličica kakao praha (za posipavanje)
Za čokoladnu kremu:
• 250 mililitara vrhnja za šlag
• 2 žlice kakaa
• 1 paket bourbon vanilin šećera
Priprema
1. Nasitno nasjeckaj čokoladu pa rastopi u posudi s maslacem uronjenoj u vruću vodu. Zatim sve zajedno izmiješaj pjenjačom.
2. Odvoji bjelanca od žumanaca. Stuci bjelanca s prstohvatom soli u čvrst snijeg, postepeno dodaj šećer i nastavi mutiti 2-3 minute. Pjenjačom umiješaj žumanca u čokoladnu smjesu. Umiješaj brašno i bademe. Zatim umiješaj snijeg.
3. Obloži dno kalupa u obliku srca – ako ga nemaš, poslužit će ti klasični kalup (promjera 24 cm) – papirom za pečenje. Napuni kalup čokoladnom smjesom. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (gore/dolje) na drugoj rešetki odozdo 40-45 minuta. Ostavi da se potpuno ohladi. Zatim pažljivo izvadi tortu iz kalupa, posluži te pospi kakaom.
4. Za čokoladnu kremu stuci šlag da bude polučvrst. Pomiješaj kakao i burbon vanilin šećer, umiješaj u šlag pa posluži s čokoladnim srcem.