Savršen kolač kao poklon za Valentinovo: Čokoladno srce neće nikoga ostaviti ravnodušnim

Instagram@gisou
Vidi originalni članak
  • Sretno Valentinovo! Tražiš brzu inspiraciju za slatki valentinovski užitak 
  • Sa sočnim kolačem od čokolade sigurno nećeš pogriješiti! 
  • Donosimo ti recept za slatko čokoladno srce 

Ako još nisi odlučila kako ćeš iznenaditi svog dragog za Valentinovo, sigurno ti je kroz glavu prošao neki slatkiš ili kolač. A opet i dalje nisi sigurna koji bi desert pripremila? Ova čokoladna torta u obliku srca idealan je odabir. Osim što je primamljiva oku, oduševit će i tvog dragog…a i tebe, naravno!

Life&style Slatko iskušenje: recept za Baileys cheesecake, s okusom likera od whiskeya

Sastojci za 1 tortu

Za tijesto: 

• 220 g tamne čokolade (70%)

• 200 g maslaca

• 5 jaja 

• sol

• 200 g šećera

• 20 g brašna

• 40 g badema (mljevenih)

• 1 žličica kakao praha (za posipavanje)

Za čokoladnu kremu: 

• 250 mililitara vrhnja za šlag

• 2 žlice kakaa

• 1 paket bourbon vanilin šećera

Life&style asd

Priprema

1. Nasitno nasjeckaj čokoladu pa rastopi u posudi s maslacem uronjenoj u vruću vodu. Zatim sve zajedno izmiješaj pjenjačom.

2. Odvoji bjelanca od žumanaca. Stuci bjelanca s prstohvatom soli u čvrst snijeg, postepeno dodaj šećer i nastavi mutiti 2-3 minute. Pjenjačom umiješaj žumanca u čokoladnu smjesu. Umiješaj brašno i bademe. Zatim umiješaj snijeg.

3. Obloži dno kalupa u obliku srca – ako ga nemaš, poslužit će ti klasični kalup (promjera 24 cm) – papirom za pečenje. Napuni kalup čokoladnom smjesom. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (gore/dolje) na drugoj rešetki odozdo 40-45 minuta. Ostavi da se potpuno ohladi. Zatim pažljivo izvadi tortu iz kalupa, posluži te pospi kakaom.

4. Za čokoladnu kremu stuci šlag da bude polučvrst. Pomiješaj kakao i burbon vanilin šećer, umiješaj u šlag pa posluži s čokoladnim srcem.

Posjeti Miss7.24sata.hr