Samohrana majka uložila je 12 kuna u posao sa šljokicama, a danas zarađuje milijune

Vidi originalni članak
  • Samo funtu i pol (oko 12 kuna) te puno vjere u sebe i truda uložila je samohrana mama dvoje djece su svoj biznis koji je danas priznat diljem svijeta
  • Britanka Datsa Caisle izrađuje ukrasne zidove sa šljokicama, a njezin talent prepoznale su i britanske zvijezde
  • Kako kaže, za nju je to tek početak, a snažan vjetar u leđa daje joj je obitelj koja je na nju vrlo ponosna

Samohrana mama Datsa Caisle uvijek je sanjala o pokretanju vlastitog posla, ali uz svoja dva mala sina i tek nešto sitniša u džepu nikada nije pomislila kako bi to mogla postati i realnost. No samo dvije godine poslije, 47-godišnjakinja zarađuje 40.000 funti (oko 350.000 kuna) mjesečno, a sigurnost i uspješnost posla osiguravaju joj i klijenti s britanske A liste poput glumice Amande Holden i medijski eksponirane Gemme Collins.

Life&style Mama dvoje djece nakon 25 godina bez posla stvorila milijunsko carstvo - zbog juhe od kostiju

Rado ćemo ispričati još jednu životnu priču o mami koja je snagom volje i upornosti te njegujući svoj talent dogurala daleko, a kako je povjerila stranim medijima, za nju je to tek početak

Sve je počelom ulogom od 10-ak kuna

Njezina tvrtka ‘Solaair Sequin Walls UK’ izrađuje raskošne šljokičaste i sjajne pregrade, a sve je započelo jednog Božića s komadom vrpce i dvije baterije

‘’Puno sam godina provela pokušavajući, plačući i preživljavajući. Zato sada uživam u ovom uspjehu, a moja obitelj je vrlo ponosna na mene. Nije mi samo važno promovirati svoj proizvod, već i znati da klijentima donosim sreću i zadovoljstvo uslugom’’, povjerila je Datsa. 

Razvedena mama iz Mansfielda u Nottinghamshireu započela je sa skromno izradom, ali ubrzo je shvatila kako je na tragu uspješnog posla. 

Jednog Božića kupila ukrasnu vrpcu za funtu (oko 8 kuna) i baterije za pola funte (oko 4 kune), a zatim sam počela izrađivati ukrasne svjetleće mašnice. Prodala sam ih više od stotinu preko Facebooka to me je potaknulo na razmišljanje – što mogu dalje?’’, ispričala je 47-godišnja poduzetnica. 

Prepoznala, a onda je i zgrabila priliku

Na Instagramu je primijetila šljokičasti zid i otkrila da se u Britaniji ne nudi ništa slično. Ušteđen novac iskoristila je za kupnju jednog zida ruskih proizvođača kojeg je ukrasila za event u Londonu u svibnju prošle godine. 

Četiri tjedna kasnije, Datsa je dobila ponudu da postavi zidove na konvenciji za make-up u Los Angelesu gdje je gošća bila Kelly Baker, artistica za obrve čija je klijentica i Kim Kardashian.

‘’To je bilo poput uragana. Odjednom sam letjela po cijelom svijetu i postavljala šljokice. Počela sam ih i prodavati, a imam i ekskluzivno zastupništvo za Veliku Britaniju’’, rekla je Datsa čiji su zidovi I ekološki prihvatljivi.

Datsa također nudi tečajeve iz poslovanja i dizajna interijera, a svoj biznis planira ove godine i proširiti. Nominirana je i za britansku nagradu za najboljeg poduzetnika čiji će rezultati biti objavljeni sljedeći tjedan. 

Posjeti Miss7.24sata.hr