"Samo jedna odluka promijenila mi je život (a usput i izgled)"

Želiš u svoj život unijeti pozitivne promjene? Ova priča Zagrepčanke Nine Ćatić (27), koja je uspjela svoju strast pretvoriti u karijeru, itekako te može inspirirati i potaknuti
Vidi originalni članak

Voljela sam sport, ali ipak sam bila bucka...
Od malih sam nogu, još u vrtiću i osnovnoj školi, obožavala sport, pogotovo sve grupne sportove te sam rado u njima sudjelovala. Unatoč tome, uvijek sam bila bucka. Tek danas shvaćam, a za što su bile potrebne godine učenja i iskustva, da je moj najveći problem bio u lošoj prehrani. Samo kao jedan primjer, za večeru sam često jela voćne salate misleći da je to zdravo, a zapravo nisam bila ni svjesna u koliki sam kalorijski suficit ušla.

Čime sam se sve bavila?
Moji prvi ozbiljniji koraci u sportu nastupili su kada sam u dobi od devet godina počela trenirati tenis u sportskom klubu Svetice. Nakon tenisa, a tijekom osnovne škole, bavila sam se još i košarkom te atletikom. S upisom u srednju školu otvorila mi se prilika da se iskušam u odbojci. Četiri godine treniranja i igre dovele su me do toga da kao maturantica postanem kapetan i vođa tima 9. gimnazije. Nakon srednje škole okušala sam se i u boksu. Ipak, u jednom trenutku dogodilo mi se zasićenje. Život. 

Zbog čega sam stala?
Zbog tone obaveza na koje se valjalo priviknuti. To je razdoblje trajalo nešto više od godinu dana, točnije, sve do dana kada sam rekla: "Dosta!". Krenula sam u potragu za nečim čime bih promijenila način života, ali i izgled. Upisala sam se na trening Insanity i počela aktivno trenirati. Četiri puta tjedno u odličnom, motivirajućem i opuštenom okruženju. Treninzi, trener i ekipa bili su super, a moji su rezultati bili sve bolji i bolji. S obzirom na to da sam se odlično snašla u novom okruženju te da mi je sport savršeno odgovarao, Insanity klub Ludilo ubrzo je postao moj drugi dom.


Kako sam postala profesionalna trenerica? 
Jedan vikend sva tri trenera su bila spriječena voditi trening i tu mi se otvorila nova prilika. Uskočila sam ja, vjerujem da ću se trajno sjećati koliko sam bila uzbuđena i nervozna. Mislila sam kako nema šanse da to izvedem. No nakon odrađenog vikenda bila sam ponosna. Ubrzo se ponovila situacija u kojoj sam ponovno zamjenjivala trenera, a polaznici su bili zadovoljni ženskim osvježenjem među muškim trenerima.

Kako sam otišla još korak dalje?
Nekoliko mjeseci nakon toga sam odlučila dovršiti svoj prvi fakultet i diplomirala na UFZG-u te upisala Kineziološki fakultet, smjer Kondicijska priprema sportaša. U međuvremenu sam položila ispite i dobila licence za fitness trenera u Amika centru i krenula na razne edukacije u Kettlebell, Triger point itd. 

Što za moj život znači bavljenje sportom?
Izreku „Zdrav duh u zdravom tijelu“ treba naučiti shvaćati za najranijih dana našega razvoja, a vjerujem kako je u mojim rukama ključ za približavanje sporta kao zdravog i odgovornog stila života u kojemu se ne živi samo za danas, nego i za ona sijeda, mudra vremena. Iza mene je prekrasnih pet godina iskustva. Idem dalje na edukacije te namjeravam fakultet privesti kraju. I zaista, zaista sam živi dokaz da nikad ne znaš što ti se u životu može dogoditi, a što te itekako može promijeniti.

I za kraj, mojih top 5 savjeta za sve missice koje žele promijeniti svoj život: 

1. Vježbaj radi sebe i svog zdravlja. Da bi se ti osjećala bolje !
2. Uvijek treniraj uz trenera ukoliko ne znaš pravilno izvoditi vježbu. Ipak je zdravlje na prvom mjestu!
3. Nemoj preskakati obroke ( minimalno četiri obroka dnevno ).
4. Ne gubi nadu, rezultati dolaze polako, ali sigurno. 
5. Izbjegavaj dijete! Treba jesti sve, ali umjereno i kvalitetno.

Posjeti Miss7.24sata.hr