Samo jedan sastojak odmah će učiniti tvoje jelo boljim – otkrivaju profesionalni kuhari

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Dodavanje pravog začina jelu doista su male tajne velikih majstora kuhinje 
  • Ako se jelu doda jedan sasvim određeni sastojak, okus može biti i deset puta bolji! 
  • Profesionalni kuhari otkrili su neke svoje 'male začinske tajne' 

Kuhanje nije neko čarobnjaštvo – već „obično“ začinjavanje radi razliku između hobi-kuhara i pravog znalca. A zapravo nije uopće teško pogoditi pravi začin – ako znaš koji začin odgovara kojem jelu… 

Ovo su 'začinski trikovi' šefova 

Kako bi tvoja nepca došla na svoje, odnosno osjetila punoću okusa, drži se sljedećih „začinskih pravila“…

Za slatko 

Dodaj svakom slatkom jelu prstohvat soli. 

SAVJET Super trik! Dodaj ovaj sastojak i tvoja kajgana će biti vrhunskog okusa i divno kremozna

Pikantna jela 

Čili u prahu daje lijepu ljutinu, a riblji umak slanoću. 

Za umake 

Umiješaj prstohvat šećera u umake – to će izjednačiti kiselinu. 

Za veganska i vegetarijanska jela 

Za ta jela savršena je dimljena mljevena paprika. Dat će jelima fini „umami-okus“. 

Za jela s rižom

Ulje od sezama idealno je za produbljivanje arome. 

Za 'žestoka' jela 

Kratko prije posluživanja dodaj malo sok od limuna. 

Tvoje zdravlje Oprez! 6 znakova koji ti otkrivaju da jedeš previše soli

Posjeti Miss7.24sata.hr