S ovim trikom ispeći ćeš najhrskavije krumpiriće dosad
Za spravljanje hrskavog pomfrita iz pećnice idealne su tvrde sorte krumpira. Ako nabaviš bio-krumpir koji nije tretiran „kemijom“, onda ga možeš spravljati s korom. Svaki drugi krumpir moraš najprije oguliti. Potom operi krumpir pod hladom vodom te nareži na trake debljine oko dva centimetra. Nemoj da trake budu pretanke – zagorjet će. Potom posuši krumpir s pomoću kuhinjske krpe te stavu u veliku zdjelu.
Sada je na redu „trik“: narezani krumpir pospi sa jednom do dvije žlice jestivog škroba (gustina). Raspodijeli škrob ravnomjerno po krumpiru. On će preuzeti vlagu pa će pomfrit biti ekstra hrskav. Sada možeš po želji začiniti krumpiriće. Dodaj svakako jednu do dvije žlice maslinova ulja, sol, papar i mljevenu papriku.
Raspodijeli krumpiriće po limu obloženom papirom za pečenje te peci na 230 stupnjeva u pećnici (s cirkulacijom zraka) oko 25 minuta. Nakon pola proteklog vremena pečenja okreni krumpir kako bi sa svih strana bio fino hrskav.