S ovih 5 pogrešaka u WhatsAppu možeš ugroziti svoju vezu, a neke stvari svi redovito radimo

Shutterstock Pogreške kod WhatsAppa mogu ugroziti vezu
Vidi originalni članak
  • Koliko god WhatsApp bio praktičan, ponekad samo stvara probleme 
  • U najgorem slučaju čak i uništava vezu! 
  • Evo što nikako ne bi trebala raditi za vrijeme chata

Život bez WhatsAppa? To je teško više zamisliti! Gotovo pa svakodnevno pošaljemo fotografiju ili smiješan video, isplaniramo kupovinu ili pošaljemo ikonu srca - sve je prekrasno. Ali, postoji nekoliko pogrešaka kod chata koji su čisti otrov za vezu. Na prvi pogled djeluju bezopasno - ali mogu pokrenuti veliku svađu. Evo pet stvari koje treba izbjegavati…

1. Odjednom prestaneš koristiti smajliće

Je li zapravo postalo rutina da iza svake šale stavljaš emotikon? Onda je doista čudno ako to odjednom nestane. Malo zadirkivanje poput „I nisi baš neka fora“ može se brzo pretvoriti u prijekor. I zaboga, ljubavna zamka WhatsApp-a se zatvorila! Ako si zaboravila odabrati malog žutog lika, možeš i naknadno poslati smajlija. 

2. Dvosmislene rečenice završavaš s tri točke

Ona piše: „Onda idi samo s dečkima...“ On misli: Hm, da, znači li to sada „slažem se“ ili „ako to učiniš, sljedeći put spavat ćeš na sofi“?  Tu može doći do ozbiljne svađe. Zašto su tri točke toliko opasne? Zato što ostavljaju puno prostora za tumačenje - i mogu uzrokovati mnogo nesporazuma. 

Love&Sex Ova nepažnja kod dopisivanja preko WhatsAppa mogla bi ostaviti krivi dojam kod muškarca

3. Čekaš predugo na odgovor

Svi to znaju. Napišeš svom partneru nešto lijepo ili postaviš pitanje, a onda ti se ništa ne vrati. Najgore od svega: dvije plave kvačice označavaju da je primio poruku i PROČITAO je. Auuu!

Mogla bi se pitati što je sada važnije od tebe. Naravno, ne može tipkati na mobitelu na sastanku za posao. A biti u vezi ne znači biti dostupan bilo kada i bilo gdje. Ali, držati nekoga cijeli dan u neizvjesnosti cijeli dan nije u redu. Obično postoji koja sekunda slobodnog vremena da se pošalje barem smajlić.

Savjet: pametno je reći voljenoj osobi kada si teško dostupna. Tada će razumjeti ako odgovor ne dođe odmah.

4. Razgovaraš o osjetljivim temama putem chata

Dogovoriti se putem WhatsAppa što će biti za večeru? Nema problema! Ali, izgubiti se u dugim raspravama hoćete li ići kod njegovih roditelja za vikend uvijek je opasno! Previše je lako uhvatiti se u začarani krug nesporazuma. Osim toga, svađe preko mobitela ne samo da koštaju puno živaca i količine podataka, nego i vremena.

Life&style WhatsApp uvodi novu opciju koja će se svidjeti svima koji žele privatnost, hoćeš li je koristiti?

5. Uhvatiš se u začarani krug

Sasvim je normalno da tijekom svađe kažeš nešto zbog čega kasnije požališ. To je posebno zeznuto u chatu, jer jednom kad se uvreda pošalje, to je zauvijek! A tvoja voljena osoba možda je neće pročitati samo jednom, nego barem drugi i treći put. Boli i gori u sjećanju! Tko je ljut, trebao bi ostaviti mobitel nakratko dalje od sebe.

Posjeti Miss7.24sata.hr