Ručno rađenim šalicama domaćeg brenda Gea Magia neće odoljeti niti jedan zaljubljenik u biljke i prirodu

Gea Magia
Vidi originalni članak
  • Jedno od naših najslađih malih životnih zadovoljstava je ispijanje omiljenog napitka iz posebne šalice, ručno izrađene s puno ljubavi
  • One brenda Gea Magia koje izrađuje Danijela Firšt osvojit će srca svih zaljubljenika u biljke i prirodu svojom neodoljivom jednostavnošću i elegancijom
  • I sama inspirirana prirodom koja buja u okolici njezinog studija, šalice je počela ukrašavati botaničkim elementima, rukom oslikanim cvijećem i otiscima pravih listova ili grančica

U svijetu kojim dominira masovna proizvodnja, komadi ručno rađene keramike ističu se kao jedinstveno blago koje donosi dašak umjetnosti i osobne povezanosti sa svakodnevnim predmetima, čineći naš život ljepšim, a omiljene rituale uživanja i opuštanja još dragocjenijim i posebnijim. A kada su ovi ručno izrađeni komadi inspirirani ljepotom prirode, točnije biljaka, postaju još izvanredniji. 

Upravo je biljni svijet najveća inspiracija Danijeli Firšt koja stoji iza brenda Gea Magia, a svu ljepotu koju upije kroz šetnje šumom vjerno pretače na šalice, spajajući umjetnost, ljubav prema prirodi i funkcionalnost na najljepši mogući način.

Life&style Bajkovite Artichka šalice osvojit će baš svakog nepopravljivog romantičara

Njezina je priča zapčela prije nekoliko godina kada ju je, kako kaže, keramika nenadano pozvala, a ona se odlučila odazvati. Koliko ju je susret s keramikom oduševio na prvu, najbolje govori to da je nedugo nakon toga odlučila napustiti dotadašnje radno mjesto i svakodnevicu ispuniti oblikovanjem, ukrašavanjem, glazurama i paljenjem u peći. Od svih predmeta koje je izrađivala, šalice su joj isplivale kao poseban izvor radosti i sreće, mogućnosti osobnog izražavanja i ispunjenja kreativne potrebe pa im se i odlučila maksimalno posvetiti.

Inspirirana prirodom koja buja u okolici njezinog studija, šalice je počela ukrašavati botaničkim elementima, rukom oslikanim cvijećem i otiscima pravih listova ili grančica, a budući se obiteljska kuća u kojoj je studio smješten nalazi u Našicama, ne može biti sretnija što joj se kao velikoj ljubiteljici šume i planinarenja tolike prirodne ljepote nalaze na pragu. 

Life&style Bura radi najnježnije komade od keramike. Posebno su nam se svidjeli njihovi češljugari

"Budući da je moj mali grad okružen planinama, moja ideja savršenog dana je uvijek na dohvat ruke: šetnja šumom sa suprugom, sinom i psom, a zatim i fotografiranje šalica u okruženju šumske magije kako bih nabolje dočarala što me motivira dok ih izrađujem", poručuje, priznajući da joj je jedan od najslađih dijelova posla otvaranje peći s gotovim proizvodima da vidi kako su ispali. 

Sve proizvode zasad je moguće naručiti putem Facebooka i Instagrama brenda, ali i prilikom posjete njezinom studiju u Našicama, a kroz idućih će par tjedana, kaže, zaživjeti i webshop. Ona će do tada i dalje nastaviti raditi šalice, zapljusnuta valom svježe inspiracije sa svakom novom turom, a mi jedva čekamo vidjeti kakve će se sve krasote u njemu naći!

Posjeti Miss7.24sata.hr