Romantični interijeri uz shabby chic

Romantična vikendica svijetlih tonova savršena je oaza za bijeg od stresnog i užurbanog svakodnevnog života. Nedavno nam se javila čitateljica koja želi svoju vikendicu urediti u shabby chic stilu, ali nije sigurna kako. Stručnjaci iz Domenico Leonardi studija ponudili su joj zanimljivo rješenje.
Vidi originalni članak

Pitanje čitateljice

Šaljem tlocrt svoje vikendice na moru koju bih željela urediti u shabby stilu. Ono što me muči je što taj stil često izgleda natrpano i kičasto što ne želim. Postoji li neka jednako lijepa alternativa?

Domenico Leonardi odgovara

Prozračnost i romantičnost u dnevnom boravku postiže se klasičnim i shabby chic namještajem poput bijele podne svjetiljke uz "pohabanu" nisku komodu na kojoj je smješten moderan lcd televizor ravnih linija, kao i  ciglenim zidnim oblogama koje stvaraju ugođaj topline i pokušaj vračanja u neka davna, ljepša vremena. Kako je vikendica na obali, morski štih postignut je nježnom nijansom plave boje koja se proteže kroz cijeli stan, a zanimljivim niskim stolićem koji podsjeća na stare gusarske škrinje, u dnevnom boravku je dodatno pojačan taj osjećaj morskog ugođaja. Eklektični spoj modernog minimalizma i romantičnog kića postignut je modernom kutnom garniturom nijanse mišje sive boje, nad kojom se proteže jednostavna podna lampa crne boje.  Stara greda od krovišta obojana u bijelo dodatno je naglašena visećom stropnom lampom, kao i ugrađenom led rasvjetom u kutu sobe, kojom se naglašava višedimenzionalnost bijelog ciglenog zida.

U nastavku dnevnog boravka smještena je kuhinja sa blagovaonicom, u kojoj su dominantne boje također plava i bijela. Elementi u kuhinji, kao i blagovaonski stol sastoje se od jednostavnih linija, a toplina romantičnog doma postignuta je materijalima, klasičnim kuhinjskim stolicama kao i detaljima poput posuđa, stropnim gredama i visećom stropnom lampom koji tematski vežu kuhinju sa dnevnim boravkom. Jedan od zanimljivijih detalja kuhinje je svakako praktična stalaža za vino, mudro smještena u podnožju blagovaonskog stola, a vertikalnim stupovima postiže se vizualna odvojenost od hodnika koji vodi spavaćim sobama.

Hodnik je ukrašen bogatim zidnim ogledalom, koji čini prostor optički većim, kao i niskom romantičnom klupom ispod koje je lukavo smješten radijator, sakriven ukrasnom oblogom. 

Gostinjska spavaća soba zanimljiva je zbog svog rasporeda zidova, pa je tako niša u zidu iskorištena za smještaj starinskog masivnog ormara bijele boje. Osim ormara, romantičnost je dodatno naglašena bijelim krevetom – dvosjedom željeznog okvira, bijelom komodom s jedne strane kreveta i svijetlo plavom policom za knjige s druge strane, koji odaju dašak osbnosti vlasnika stana. Dvije strane zida obložene su prugastom tapetom, koje razbijaju bijelu jenostavnost i čine prostor dinamičnijim.

Glavna spavaća soba posebno je romantična zbog željeznog kreveta u boji slonove kosti koji je centralno postavljen i orijentiran prema prozoru. Pored kreveta smješten je pomični stolić koji je idealan za romantičan doručak u krevet a uz uzglavlje smještene su žičane viseće stropne lampe, koje omogućavaju ugodno čitanje prije spavanja. Lijeva strana zida prošarana je naljepnicom koja imitira čipku i time stvara jednu zanimljivu priču i nadopunjuje snove. Klasični bijeli ormar je i u ovoj prostoriji pronašao svoje idealno mjesto, a uz prozor smjestio se i 'shabby ladičar' pohabane, svijetloplave boje, koji je idealno nadopunjen velikim buketom cvijeća i ogledalom romantičnog okvira koji prati liniju cijelog interijera.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Ukoliko i vi imate prostor koji ne znate urediti, pošaljite nam opis s dimenzijama, visinom stropa i tlocrt prostorije na info@budi.in, a naši stručnjaci iz dizajnerskog studija Domenico Leonardi će se potruditi pronaći idealno rješenje te kreirati 3D prikaz sobe.

Posjeti Miss7.24sata.hr