Recept za ukusne keksiće kojima možeš okititi bor - a potom ih sve 'smazati' s ekipom

shutterstock
Vidi originalni članak
  • Svake godine mučiš se s pitanjem "Koje boje kuglica ove godine staviti na bor?"
  •  Zato smo mi pronašli super ideju kojom ćeš "ubiti dvije muhe jednim udarcem". Naime, ovi keksići s raznim detaljima i oblicima ukrasiti će tvoj bor na najluđi način do sad
  • A za vrijeme ili nakon blagdana možeš ih i pojesti - pa zar to nije genijalno?

Svi jedva čekamo Badnjak, a jedan od razloga je, naravno, i kićenje bora. Svake godine razmišljaš kako ćeš ukrasiti svoj bor da bude poseban u odnosu na dosadašnje. Zato smo mi pronašli super ideju s kojom ćeš impresionirati sve bližnje Naime, imamo cool recept za ukusne keksiće raznih oblika, a kojima ujedno možeš ukrasiti i bor na najluđi način do sad. Obzirom da su jestivi, možeš ih polagano skidati s bora i jesti tijekom blagdana - ili ih jednostavno na kraju smazati sve sa svojom ekipom. 

Sastojci:

  • 30 dag brašna
  • 10 dag maslaca
  • 2 žlice meda
  • 1 jaje
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer 
  • prstohvat soli
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žlica čokolade u prahu
  • 1 ravno puna žlica začina u prahu: klinčić, muškatni oraščić, đumbir
  • naribana korica limuna
  • sok od limuna

Za ukras:

  • 500 g šećerne glazure
  • 30 ml šlaga
  • crvena pasta za bojanje 

SLASTICE Jesu li ovo najbajkovitije ukrašene torte koje si ikad vidjela?

Priprema:

1. U posudu stavi brašno, prašak za pecivo, čokoladu u prahu, sol, šećer,vanili šećer i sve začine te dobro promiješaj. Zatim suhoj smjesi dodaj malo omekšalog maslaca u listićima ( ni slučajno maslac otapati!), med i naribanu koricu limuna. Dlanovima istrljaj sve skupa u mrvičastu smjesu, neka bude ravnomjerno, bez većih i manjih mrvica.

2. Dodaj jaje i sve dobro sjedini u mekano tijesto koje se više ne lijepi za dlanove. Dok mijesiš, po potrebi dodaj još malo brašna ili vode. Zamotaj smjesu u plastičnu foliju ili stavi u vrećicu i pusti ju da odstoji u hladnjaku par sati ili preko noći.

3. Tijesto izvadi iz frižidera, pola sata ga ostavi da se malo smekša. U posudu stavi šećernu glazuru te šlag i sve izmiksaj, a zatim dodaj limunov sok da napraviš gustu, glatku glazuru. Miksaj još 3-4 minute dok ne postane sjajna, smjesa bi trebala izgledati kao pasta za zube. Ako želiš jedan dio pobojaj crvenom bojom.Kalupima po želji izrezuj keksiće i slaži na plitki lim od pećnice koji je pokriven papirom za pečenje. Između keksića ostavi malo razmaka da se ne slijepi pri pečenju.

4.  Peci na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici, cca 10-12 min, ovisno o debljini keksa. Nemoj ih predugo peći, ne smiju se zapeći, radije ih izvadi makar ti se čine nedovoljno pečeni jer se vani, pri sušenju, stvrdnu u predivno prhko tijesto. Pospremi ih u limenu kutiju. Kako bi napravila od kolačića ukrase za bor moraš iglom probiti rupicu na vrhu i provući vrpcu kroz nju.

Life&style Ova fina čokoladna mousse torta prebogatog je okusa, a jako ju je lako pripremiti

Posjeti Miss7.24sata.hr