Recept za najfiniju pohanu piletinu na svijetu - ovako će ti ispasti kao da je iz KFC-ja
- Rekli su da se to ne može učiniti – da su sastojci tajni i da nema šanse kod kuće spraviti tako ukusnu i hrskavu piletinu
- Međutim, usuđujemo se reći da je domaća verzija pržene KFC piletine savršena
- Donosimo ti recept za ukusnu i hrskavu piletinu u KFC-stilu
Pohana piletina je jelo koje malo tko ne voli, zar ne? A što ako ti kažemo da smo nabavili recept po kojem se navodno piletina sprema u KFC lancima, a ako si je ikad probala, znaš kako je prefina. Započinješ s ukusnom kombinacijom 10 začina koje već najvjerojatnije imaš u svojoj smočnici i kombiniraš ih s brašnom i smeđim šećerom kako bi stvorila onu vrhunsku KFC-hrskavost za kojom svi žude. Nakon toga nema ništa lakše od pripreme i prženja piletine u vrućem ulju. Ako si se ikada pitali kako spraviti KFC-piletinu, tajna je otkrivena…
Sastojci
• 1 žlica paprike
• 2 žličice soli
• 1 žličica čilija u prahu
• 1 žličica crnog papra
• 1/2 žličice celerove soli
• 1/2 žličice sušene kadulje
• 1/2 žličice češnjaka u prahu
• 1/2 žličice mljevenog papra
• 1/2 žličice suhog origana
• 1/2 žličice suhog bosiljka
• 1/2 žličice suhog mažurana
• 1 1/2 šalice univerzalnog brašna
• 1 žlica smeđeg šećera
• 1 cijelo pile (2 komada prsa, 2 batka, 2 zabatka, 2 krila)
• jaja (broj po potrebi)
• ulje za prženje
Priprema:
• Ugrij fritezu na 180 stupnjeva. Temeljito pomiješaj sve začine.
• Kombiniraj začine s brašnom, smeđim šećerom i solju.
• Umoči komade piletine u izmiješane bjelanjke da ih lagano prekriju, a zatim prebaci u smjesu s brašnom. Nekoliko puta okreni i provjeri je li se mješavina brašna stvarno primila za piletinu. Ponovi postupak sa svakim komadom piletine.
• Ostavi piletinu da odstoji oko 5 minuta kako bi se panada malo posušila.
• Prži piletinu u serijama. Prsa i krila prži 12-14 minuta, a batke i zabatke još nekoliko minuta više. Piletina je pržena kada termometar za meso (koji umetneš u najdeblji dio) pokaže 75 stupnjeva.
• Ostavi piletinu da se ocijedi na nekoliko papirnatih ručnika nakon što je izvadiš iz friteze. Posluži dok je vruće.
Savjeti stručnjaka
• Prsa i krila isprže se brže od batka i zabatka. Bijelom mesu trebat će 12-14 minuta, ovisno o debljini, a za batak i zabatak trebat će nekoliko minuta više. Unutarnja temperatura pržene piletine trebala bi biti 75 stupnjeva, što je najlakše provjeriti termometrom za meso.
• Ovaj recept savršeno se kombinira s umacima. Žlica pesta pomiješana s majonezom, obični grčki jogurt sa svježim nasjeckanim vlascem i limunovom korom, majoneza s češnjakom... tek je nekoliko ukusnih ideja za umak.
• Udvostruči mješavinu začina te je ostavi za kasnije – možeš je čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do tri mjeseca.
• Nakon što je svaki komad piletine premazan bjelanjkom i smjesom od brašna, ostavi ih da odstoje nekoliko minuta kako bi se panada posušila prije nego što ide u vruće ulje.
POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA