Recept za mojito koji uvijek valja imati pri ruci - jer ljeto ne može proći bez ovog koktela
- Duge ljetne večeri, ali i cjelodnevno uživanje na plaži, nezamislivi su nam bez ukusnih i osvježavajućih koktela
- Iako sada već postoji bezbroj raznih kombinacija, ponekad je dobra, stara klasika najbolje rješenje
- Tu prvenstveno mislimo na mojito koji nam je, moramo priznati, jedan od najdražih koktela pa za njega u nastavku donosimo i recept
- Pročitaj također: Limoncello spritz jedan je od najpoželjnijih koktela za tople dane - evo kako ga pripremiti
Kada bismo trebali opisati svoje idealno ljeto, osim sunca, mora i dobrog društva, na popisu bi se sigurno morali naći i - kokteli. Kokteli su savršena kombinacija osvježavajućih voćnih, slatkih ili biljnih nota s malo alkohola koji nas tek blago opija i sve čini zanimljivijim. Iako, sa svakom sezonom, kokteli postaju sve inovativniji i okusom i izgledom, klasika koju baš svi vole je nekada najbolje rješenje.
Tu nam na pamet prvo pada mojito koji kombinira okuse mente, limete i bijelog ruma koji su svima dobro poznati pa ovom koktelu rijetko tko može reći 'ne'. Priprema mojita nije niti najmanje komplicirana, ali svejedno je potrebno paziti na količine sastojaka kako niti jedan ne bi prevladao pa u nastavku donosimo najbolji recept za mojito koji je uvijek dobro imati pri ruci.
Mojito - sastojci
- 5 listića mente
- 50 ml bijelog ruma
- 20 ml soka limete
- 2 žlice šećernog sirupa
- Mineralna voda
- Led
- Kriške limete za dekoraciju
Mojito - priprema
U shaker stavi listiće mente i nekoliko ih puta pritisni žlicom ili nekim drugim predmetom kako bi pustili aromu. Dodaj rum, svježe cijeđeni sok limete, šećerni sirup i šaku leda. Zatvori shaker i sve snažno protresi dok ne osjetiš da su stijenke shakera postale jako hladne.
Dobivenu mješavinu ulij u čaše za koktele u koje si prethodno stavila nekoliko kockica leda, dodaj malo mineralne vode i ukrasi kriškom limete. Također, ako želiš da ovaj mojito izgleda još profinjenije, na čaši možeš napraviti šećerni rub. To možeš postići tako što ćeš na rub čaše nanijeti malo vode ili limunovog soka pa čašu utisnuti u šećer koji si prethodno isipala na neku ravnu podlogu, recimo tanjur.