Recept Pažanina: Ručak koji će oduševiti čak i one frajere koji ne mogu zamisliti obrok bez mesa
- Popularni hrvatski chef Ivan Pažanin otkrio nam je odličan prijedlog za ručak u kojemu je glavna namirnica tuna, nutritivno bogata namirnica
- Riječ je raznovrsnom, zasitnom i dobro izbalansiranom obroku s obiljem proteina, vlakana, vitamina i minerala koji se priprema od sezonskih namirnica
- Ovaj je recept idealan za dane kad nemaš baš puno vremena (ni volje) za dugo kuhanje
Užurbana svakodnevica ponekad nam ostavlja premalo vremena za planiranje i pripremu kompliciranih obroka za čiju izradu trebamo nekoliko sati. Zbog toga se nerijetko okrećemo nezdravom rješenju kao što je brza hrana. Iako možda u tom trenutku uživamo u nezdravom obroku, osjećaj poslije i nije tako sjajan. Poznato?
Upravo zato uvijek nas razvesele jednostavni recepti za pripremanje brzog, ukusnog i zdravog obroka u užurbanom radnom tjednu. Odličan recept za takav obrok dao nam je poznati hrvatski chef Ivan Pažanin, a otkrit ćemo ti samo da je glavna namirnica tuna. Kako pripremu svog ručka pretvoriti u zdravi užitak uz minimum vremena u kuhinji pročitaj u nastavku teksta:
ZIMSKA PROTEINSKA SALATA (za 2 osobe)
Sastojci:
- 2 EVA tune u maslinovom ulju (2×115 g)
- ½ limuna
- 1 žlica javorova sirupa
- ¼ crvenog radiča
- ½ cikorije
- 1 jabuka
- 250 g kuhanog slanutka ili iz limenke
- sol
- crni papar
- 100 g zelenih šparoga iz staklenke
- 2 žlice popečenih pinjola
Postupak pripreme:
1. Maslinovo ulje ocijedi u posudu iz limenke EVA tune i dodaj mu ocijeđeni sok limuna i javorov sirup.
2. U posudu za salatu stavi narezani radič, jabuku narezanu na ploške i slanutak. Malo posoli i popapri. Sve to prelij pripremljenim preljevom i promiješaj.
3. Na tanjur za posluživanje stavi salatu, preko nje rasporedi šparoge i filete tune. Salatu pospi pinjolima i posluži s tostiranim kruhom, najbolje integralnim, crnim ili punozrnatim.
Savjet: Možeš koristiti svježe blanširane šparoge i mladu mikro salatu.
Dobar tek!
Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7