Recept dana! Sočni kuglof s marcipanom oduševit će te poput proljetnog sunca
- U proljeće volimo kad je naš popodnevni kolač osobito sočan
- Ovaj kuglof s finim slatkim preljevom sigurno će te oduševiti
- Evo recepta za prekrasan kolač od marcipana
Ako voliš marcipan, odmah će ti se svidjeti recept za ovaj sočan kuglof. Jednostavan je, fenomenalnog je okusa i hit je na svakom stolu. Sastojci se također mogu mijenjati, dodavati…
Sastojci
Za tijesto:
• 200 g marcipana (sirove mase)
• 5 bjelanaca
• 100 g šećera
• 1 paketić vanilin šećera
• 1 prstohvat soli
• 5 žumanaca
• 150 g mekog maslaca
• 175 g pšeničnog brašna
• 3 žličice praška za pecivo
• 3 žlice kakaa
Za glazuru
• bijela i tamna čokolada po želji
Pa tko nije obožavao kandirane jabuke sa sajmova? Evo kako ćeš ih sama lako pripremiti
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva (gore/dolje). Premaži posudu sa malo maslaca.
2. U posudi za miješanje stuci bjelanca, šećer, vanilin šećer i sol.
3. Pomiješaj žumanca s maslacem i komadićima marcipana u posudi za miješanje s pomoću miksera (miješalicama, kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini, dok ne postane pjenasto).
4. Zatim pomiješaj brašno s praškom za pecivo i umiješaj ga. Pažljivo umiješaj snijeg.
5. Tijesto podijeli na dva dijela. 2/3 ostaje takvo kakvo je. U preostalu trećinu umiješaj kakao u prahu. U podmazani kalup za kuglof prvo stavi svijetlo, a zatim tamno tijesto. Vilicom prođi valovito kroz tijesto tako da se dva dijela sjedine.
6. Peci oko 50 minuta (svakako napravi test čačkalicom).
7. Grubo nasjeckaj tamnu čokolade i otopi je u posudi uronjenoj u vruću vodu na laganoj vatri. Ostavi da se malo ohladi i njome prekrij kuglof. Od svijetle čokolade napravi fine linije po kuglofu.
Ovo je 13 najgorih svadbenih torti koje si ikad vidjela u životu - garantirano!