Recept dana! Sočni kuglof s marcipanom oduševit će te poput proljetnog sunca

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • U proljeće volimo kad je naš popodnevni kolač osobito sočan
  • Ovaj kuglof s finim slatkim preljevom sigurno će te oduševiti
  • Evo recepta za prekrasan kolač od marcipana

Ako voliš marcipan, odmah će ti se svidjeti recept za ovaj sočan kuglof. Jednostavan je, fenomenalnog je okusa i hit je na svakom stolu. Sastojci se također mogu mijenjati, dodavati…

Sastojci

Za tijesto:

• 200 g marcipana (sirove mase) 

• 5 bjelanaca

• 100 g šećera

• 1 paketić vanilin šećera

• 1 prstohvat soli

miss kuha Priprema ovog kuglofa traje samo 5 minuta! Definitivno ga vrijedi isprobati!

• 5 žumanaca

• 150 g mekog maslaca

• 175 g pšeničnog brašna

• 3 žličice praška za pecivo

• 3 žlice kakaa

Za glazuru

• bijela i tamna čokolada po želji

Pa tko nije obožavao kandirane jabuke sa sajmova? Evo kako ćeš ih sama lako pripremiti

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva (gore/dolje). Premaži posudu sa malo maslaca.

2. U posudi za miješanje stuci bjelanca, šećer, vanilin šećer i sol.

3. Pomiješaj žumanca s maslacem i komadićima marcipana u posudi za miješanje s pomoću miksera (miješalicama, kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini, dok ne postane pjenasto).

4. Zatim pomiješaj brašno s praškom za pecivo i umiješaj ga. Pažljivo umiješaj snijeg.

5. Tijesto podijeli na dva dijela. 2/3 ostaje takvo kakvo je. U preostalu trećinu umiješaj kakao u prahu. U podmazani kalup za kuglof prvo stavi svijetlo, a zatim tamno tijesto. Vilicom prođi valovito kroz tijesto tako da se dva dijela sjedine.

6. Peci oko 50 minuta (svakako napravi test čačkalicom).

7. Grubo nasjeckaj tamnu čokolade i otopi je u posudi uronjenoj u vruću vodu na laganoj vatri. Ostavi da se malo ohladi i njome prekrij kuglof. Od svijetle čokolade napravi fine linije po kuglofu. 

Ovo je 13 najgorih svadbenih torti koje si ikad vidjela u životu - garantirano!

Posjeti Miss7.24sata.hr