Raščistite dom od zimskih stvari: Dobro došlo proljeće

arhiva
Proljeće je u zraku pa raščistite interijer od svih mogućih zimskih stvari - kaputa, skija... te unesite vedre boje, svijeće i razigrane detalje
Vidi originalni članak

Ujutro kiša, popodne sunce, navečer opet oblaci. Treba li obući kaput i čizme ili baloner i balerinke, kišobran ili sunčane naočale? Popiti tabletu za glavu ili još jednu jaču kavu s frendicama? Malo mi se spava, a malo me puca neka hiperaktiva... Jedno je sigurno, proljeće je u zraku! I dok tražite torbu u koju stanu i kišobran, i vesta, i sunčane naočale, i tablete za glavu, nije loše napraviti plan za proljetni “makeover” stana. Savjet broj jedan je: raščistite stvari od svih mogućih zimskih stvari. Debele kapute, bunde, buce, skije, pancerice, saonice...Sve to, sudeći prema trenutačnoj vremenskoj prognozi i datumu na kalendaru, možete pospremiti do sljedeće sezone te organizirati stan tako da vam sve bude praktično, funkcionalno i lako dostupno. Jednostavan i efikasan način kako da to postignete je da bacite i riješite se svega što ove, a ni prošle zime niste obukli, obuli... Iznenadit ćete se koliko će vaš ormar prodisati, a hodnik, spavaća soba i dnevni boravak odjedanput biti uredniji i prozračniji. Drugi efikasan i brz način kako brzinski transformirati stan i unijeti u njega dašak proljeća je da izbacite sve što imalo podsjeća na zimu. Dakle, karirani uzorci, vunene dekice, tamni ukrasni jastuci, filc detalji, krzno, zimski motivi poput sobova, jelena... sve van.

Tamne boje zamijenite svijetlima, a na prozore, stolove i stoliće stavite cvijeće. Odlično mogu izgledati i obične posudice s lukovicama zumbula, a vaze napunite mirisnim mimozama, tulipanima, narcisama, visibabama, ljubičicama, šumaricama i ostalim proljetno-livadskim cvijećem. Ako niste tip od cvijeća, onda efekt proljetne livade unesite kroz cvjetne motive. Kao i svakog proljeća u trgovinama ima pregršt predivnih jastuka, stolnjaka, posteljine, posuda, zdjelica, vaza, čaša s cvjetnim uzorcima. Ako bi se trebale birati biljke koje najviše podsjećaju na proljeće, onda bi to definitivno uz žutu i zelenu bile ružičasta i tirkizna koje sve u kombinaciji s vječnom bijelom lako transformiraju interijer u veseli kutak koji zrači pozitivom.

Ako ste ljubitelj egzotike i dalekih putovanja, sigurno će vam se svidjeti nova Ikeina ograničena kolekcija TILLFÄLLE. Ova kolekcija je nastala nakon inspirativnog putovanja devet Ikeinih dizajnera i stručnjaka za razvoj koji su, inspirirani brazilskom arhitekturom, kulturom, hranom, prirodom, ali i mentalitetom i načinom življenja, napravili ovu jedinstvenu kolekciju koja spaja brazilsku opuštenost, skandinavsku suzdržanost i želju za redom. Bogati šareni tekstili, jarke boje, posuđe od kojeg biste najradije napravili pločice u kuhinji ili na terasi te polifunkcionalni komadi namještaja na kojima se može i zasvirati samo su neki od novih Ikeinih proljetnih aduta. Volite li više smirenije tonove, jednostavnost, red te eleganciju s daškom chica, onda će vam se sigurno svidjeti i nove drvene kutije koje su stigle u Emmezetu te koje odišu jednostavnim proljetnim šarmom, a u koje možete pospremiti sve što svakodnevno koristite, ali ipak želite da je uredno posloženo.

No za pravo proljetno buđenje potrebno je probuditi sva osjetila, a tu će u prvom redu pomoći raskošne Diptyqueove mirisne svijeće s bogatom aromom cvijeta naranče, mimoze, đumbira koje možete nabaviti u zagrebačkome Modusu. A za prave ljubitelje senzualnih, ali ne i sentimentalnih mirisa, Diptyque je ovog proljeća pripremio pravu senzaciju - Eau des Sens koji spaja neroli, bogatu aromu cvijeta naranče, gorku naranču, tajnovite drvenaste tonove, svježinu đumbira i optimizam borovnice. Cijela harmonična zaokruženost zove na buđenje. Uživajte u buđenju svih osjetila. Dobro došlo nam proljeće.

Posjeti Miss7.24sata.hr