Prvi nastup u Hrvatskoj: Tame Impala stiže u Pulu na krilima viralnog hita i suradnje s Dianom Ross

Instagram @lela.design Kevin Parker
Vidi originalni članak
  • Australski bend Tame Impala koji je revolucionirao rock svojim novim zvukom nastupit će u pulskoj Areni 17. kolovoza 2022, a ovo će ujedno biti njihov prvi samostalni koncert u Hrvatskoj
  • Tame Impala je psihodelični glazbeni projekt australskog multiinstrumentalista Kevina Parkera i jedan od najslušanijih bendova u Australiji 
  • Posljednjih godina Tame Impala predvodi brojne festivale, a njegova suradnja s Dianom Ross ovog se ljeta vrti po svim svjetskim radio postajama

Ovog ljeta u Hrvatskoj možemo uživati uistinu u brojnim i raznolikim glazbenim poslasticama i svjetskim muzičkim zvijezdama koje nastupaju kako u Zagrebu, tako i u drugim gradovima. Jedna od popularnijih i najljepših koncertnih lokacija koju Hrvatska ima je pulska Arena koja je ovog ljeta tijekom sedam dana ugostila neka od najpoznatijih imena elektronske scene, a neki od najvećih koncerata očekuju nas drugi tjedan dolaskom kultnog indie rock benda Arctic Monkeysa i svjetske senzacije Tame Impale.

Life&style Vodič kroz najbolje ljetne festivale u Hrvatskoj: Sjajne svirke i ludi provodi na jedinstvenim lokacijama

Tame Impala su od jednog od najslušanijih bendova u Australiji postali svjetski fenomen, poznati po zvuku koji je inspiriran rockom 60-ih i 70-ih, i nastupima uživo koji su sinestezija zvuka, svjetla i slike. Ovaj psihodeličan glazbeni projekt djelo je australskog multiinstrumentalista Kevina Parkera. U svom studiju, Parker piše, snima, izvodi i producira svu glazbu, dok mu se na pozornici pridružuju prijatelji  i kolege te Tame Impalu na turneji, osim Kevina Parkera, čine Dominic Simper (gitara, sintesajzer), Jay Watson (sintesajzer, vokal, gitara), Cam Avery (bas gitara, vokal) i Julien Barbagallo (bubnjevi, vokal).

Na jedinstvenoj pozornici pulske Arene bend će uživo izvesti svoj novi, nagrađivani album "The Slow Rush", koji je 2021. nominiran za najbolji alternativni album na BRIT nagradama, za najbolju rock pjesmu  “Lost In Yesterday” na nagradama Grammy,  te za dvije nagrade na Billboard Music Awards i American Music Award (AMA). 

Posljednjih godina Tame Impala predvodi brojne festivale, uključujući Splendor in the Grass, Coachella, Primavera, Lollapalooza, ACL i mnoge druge. Parker se smatra jednim od najutjecajnijih glazbenih glasova posljednjeg desetljeća, a kao autor i producent surađivao  je s The Weekndom, Travisom Scottom, SZA-om, Lady Gagom, Markom Ronsonom, Kanyeom Westom, A $ AP Rockyjem i mnogim drugima.

Suradnja s Dianom Ross rezultirala velikim ljetnim hitom

Tame Impala je udružio snage s Dianom Ross što je rezultiralo pravim ljetnim hitom, a suradnja se pokazala kao dobitna kombinacija. Zajednički singl „Turn Up The Sunshine” (s nedavno objavljenog albuma filmske glazbe za „Illumination's Minions: The Rise of Gru”) te aktualni PNAU remix istoimene pjesme neizostavan su dio ljetnog programa radijskih stanica diljem svijeta. Produkciju vesele, plesne pjesme s neodoljivom prizvukom sedamdesetih, potpisuje Grammyjem nagrađen producent Jack Antonoff. 

S druge strane, pjesma „One More Hour“ s albuma „The Slow Rush” Tame Impale je nakon trending videa na TikToku doživjela novi porast slušanosti! Viralni video je zabilježio  5.7  milijuna pregleda i skoro milijun lajkova čime je pjesma Tame Impale doživjela veliki povratak - i to dvije godine nakon što je izvorno objavljena. 

U pulskoj Areni kao predgrupa pridružit će im se i američki indie rock duo Mattiel, kojeg čine vokalistica Mattiel Brown i producent Jonah Swilley.

Ulaznice se mogu kupiti putem Eventim sistema

Posjeti Miss7.24sata.hr