Proslava rođendana zagrebačkog ZOO-a stvarno obećava. Evo što se sve priprema za sutra

PR/WhatsApp Bezimena morska lavica
Tko god je ovih dana prošao zagrebačkim Trgom kralja Tomislava nije mogao ne primijetiti kako su stanovnici centra grada postale - zebre, risovi, lavovi, devi i nojevi. Ne brini se, nisu zaposlenici zagrebačkog zoološkog vrta malo poludjeli i pustili sve životinje. Ovi ljubimci su ipak - od papira, a najavljuju 93. rođendan zagrebačkog zoološkog vrta
Vidi originalni članak

"Papirnati" stanovnici maksimirske šume nakratko su posjetili Trg kralja Tomislava, a razlog je logičan - ove subote Zoološki vrt Grada Zagreba slavi 93. rođendan. Riječ je o projektu "Životinje u srcu grada" koji na prikladan način povezuje stanovnike Zagreba i zagrebački zoo pa nije čudo da se dio proslave prebacio i u centar grada. Velika proslava će se sutra održati upravo u Maksimiru, ali ne radi se o samo jednom slavljeniku.

Svoj će prvi rođendan proslaviti i mala, za sada bezimena, morska lavica koja će upravo u subotu dobiti ime. Ime će za malu odabrati ni više ni manje, nego Đelo Hadžiselimović. Odabrao Đelo Hadžiselimović, zar ne?

„Subotnja proslava kruna je događaja pripremljenih za veliki rođendan Zoološkog vrta. Sve je počelo na Trgu kralja Tomislava gdje smo postavili nekoliko statua naših stanovnika i fotomontaže Damira Hoyke. Zagrepčani su na taj naš projekt „Životinje u srcu grada“ sjajno reagirali, a ugodna iznenađenja očekuju ih i idućih dana“, izjavio je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Za sve posjetitelje vrta se priprema bogat program – od zanimljivih edukacija preko radionica do zabavnih sadržaja. Zajedničko im je promicanje očuvanja biološke raznolikosti. U Edukacijskom centru zainteresirani će moći doznati sve o međunarodnoj kampanji „Šuma bez pjesme“. Ispred Tropske kuće posjetitelji će upoznavati gmazove - od osnovnih karakteristika do njihove raznolikosti. Oni hrabriji će moći dodirnuti zmiju i agamu, ali i kukca paličnjaka te voćnog kornjaša.

„Kreativci će pune ruka posla imati u Kineskom paviljonu. Tamo će se od papira i užadi izrađivati životinjske uši i repovi. Na poligonu ispred Lavljeg mosta najmlađi će posjetitelji moći upoznati izazove s kojima se u prirodi susreću lavovi“, najavio je Skok.

Dječica će moći obojiti lica u duhu životinja, a dodatno veselje će unijeti i maskote stanovnika zoološkog vrta. Zaključak? Jedva čekamo subotu i nadamo se lijepom vremenu!

Posjeti Miss7.24sata.hr