Proljetni trendovi u dom donose zelenilo i sunce

arhiva
Zelena boja vlada trendovima u interijerima, a neki su dućani malo uranili pa već sada možete prošetati ljetnim kolekcijama
Vidi originalni članak

Veljača je uvijek zanimljiva jer je to mjesec velike smjene trendova. Zimsko, tamno, sivo, polako odlazi iz ormara, a dućani se napokon pune novim stvarima nakon stotog kruga sniženja. Ista stvar je i u interijerima. Ove sezone zaobilazna je zelena boja 'greenery' koju je Pantone proglasio bojom 2017. godine. Uz zelenu, u trendu je sve što podsjeća na zeleno, odnosno prirodu. Uzorci raznih egzotičnih biljaka, cvjetova, drveća, listova, na stolnjacima, tanjurima, posteljini, ručnicima, jastucima... In je jako prirodno ili čak i umjetno cvijeće, a nezaobilazne su viseće tegle za razne lončarice. Osim te zelene, u trendu je i plava te žuta i narančasta boja. Zapravo sve boje koje prizivaju proljeće i sunce u domovima nakon zaista duge i monotone zime. I zato smo jako sretni da su napokon u dućane stigle nove kolekcije. Malo smo prošvrljali i napravili predgled najboljih stvari koje su već stigle ili ubrzo stižu u high-street brendove za dom.

Ikea Sommer

Počnimo s mnogima najzanimljivijom Ikeom. Dugoočekivana dizajnerska PS 2017 kolekcija napokon je stigla, a najbolji komadi već su rasprodani. No, ne brinite uskoro stižu novi jednako kao i razni noviteti iz art kolekcije Spridd koja je već stigla u Rugvicu i odlikuju je šarene, vesele, dekoracije bogatih kolorita i oblika. Kao što je božićna kolekcija stigla već početkom listopada, tako je u Ikeu uranila i ljetna kolekcija naziva Sommer 2017 koja je namijenjena prvenstveno životu na otvorenom, piknicima, terasama, balkonima, šetnjama po prirodi... Uvijek vesela, šarena, razigrana, pomalo i morska i ove godine razveselit će svaki doručak na terasi, večeru uz lampice na balkonu.

Ikea Jassa

Vrlo koloritna, a pomalo mistična, i jako egzotična je i nova kolekcija Jassa koja bi uskoro također trebala stići i u hrvatskoj Ikei. Njezina inspiracija su egzotični otoci, palme, pleteni namještaj s Bahama, Cariba, Tajlanda, Filipina ili nekog drugog egzotičnog mjesta za kojim žudimo iz naših hladnih predjela. U niskom startu je i kolekcija Stockholm koja je uvijek malo suzdržanija, ali opet homey, ugodna, zanimljiva.

Prozračna i vrlo dojmljiva je nova Hotel kolekcija Zara Homea. I ona je inspirirana egzotičnim otocima, plavetnilom, bjelinom, palmama... Dok ju gledate točno si možete zamisliti jedno savršeno jutarnje buđenje na Santoriniju, okupani suncem...  

Zara Home Hotel   

Uistinu čarobno. No, kada već pričamo o hotel liniji jeste li znali da istraživanja pokazuju da većina ljudi u svom domu žele upravo ono što su vidjeli u nekom hotelu u kojem su boravili i koji im se svidio. Zato uopće ne čudi što Zarina premium kolekcija stvari za dom upravo nosi naziv Hotel.

H&M home također je predstavio hrpu noviteta, a nama su se najviše svidjeli oni egzotični inspirirani prirodom, palmama, bogatim teksturama, ornamentima te već trademark motivima ananasa i plamenca.

Tanjur, hm.com, 35 kn

Diptyque, brend čiji mirisi za dom se prodaju i na Net-a-porteru i apsolutni su lideri kada su mirisne svijeće u pitanju, ovog proljeća lansirao je svijeću Rosamundi. Dominatnim mirisima ove svijeće čine dvije kraljice ruže; centafolija i damaskanska ruža. Kada one procvjetaju, ova priča dobije svoj rasplet. Naglašeni bergamot i crni ribizl daju svježinu, dok geranij daje cijeloj priči završnu prirodnu notu...

Rosamundi svijeća, Diptyque, Modus

Emmezeta, Jysk, Lesnina, Kare design, Home Sweet Home, Dizajnholik, Modus, svi imaju neke zanimljive novitete koji će zasigurno postati tihe patnje, a u mapicu odličnih dućana za opremanje doma je novi webshop i showroom Gnijezdo, netom ovih dana otvoren na zagrebačkoj Malešnici.

Posteri, gnijezdo.hr, od 118 kn

Ako vam je skandinavski dizajn malo previše bijel, drven i prozračan, a ipak preferirate suvremene linije, onda bi vam se jako mogao svidjeti nizozemski dizajn koji se prodaje u Gnijezdu. HK living, Wood, Zuiver, Duch Bone, Be Pure, It's about Romi, Stbr brendovi su koji su od nedavno dostupni i u Hrvatskoj te u koje bi se mogli ozbiljno zaljubiti. No, da ne duljimo, u galeriji potražite 30+ noviteta koji ćr vas osvojiti na prvi pogled.

Posjeti Miss7.24sata.hr