Princ Harry se požalio: "Nemam pojma zašto me baš nitko ne zove pravim imenom"

Pixsell/PA
Vidi originalni članak
  • Vojvodu od Sussexa oduvijek zovu Harry, ali on je priznao da ne zašto je to tako
  • Popričao je o svom imenu na dodjeli nagrada WellChild Awards s dječakom koji se zove Henry
  • Postoji nekoliko zanimljivosti vezanih uz ime princa Harryja, a znaš li možda koje mu je prezime? 

OK, odmah na početku da razjasnimo dvojbu koja se javlja iz izjave princa Harryja u naslovu. Njegovo pravo ime doista nije Harry, već Henry. Preciznije - Henry Charles Albert David. On zapravo ima četiri imena od kojih nijedno nije Harry. Pa zašto ga, pobogu, onda svi zovemo Harry? Ni on sam nema pojma...

Stars Koliko je bogata Meghan Markle i ima li prinčeva obitelj uopće još novaca?

Nedavno je Harry razgovarao o svom imenu na dodjeli nagrada za osobe koje pomažu teško bolesnoj djeci - WellChild Awards. Nakon što se upoznao s dječakom Henryjem, odgovorio mu je: "Ja se također zovem Henry. Ali svi me zovu Harry, nemam pojma zašto."

Vojvodu od Sussexa čitav život zovu Harry, iako ga, moramo napomenuti, u kraljevskoj obitelji u formalnim situacijama ipak zovu Henry. Tako su u objavi zaruka s Meghan Markle iz palače poslali službeno priopćenje: "Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Henry od Walesa i gospođa Meghan Markle zaručili su se."

Otkud onda Harry? Postoji objašnjenje. Naime, u srednjovjekovnoj Engleskoj monarsi koji su se zvali Henry, uključujući i zloglasnog kralja Henryja VIII., imali su također nadimak Harry. I tako su ih uglavnom zvali samo prijatelji.

Postoji i još jedna trivija oko Harryja: on zapravo nema prezime. Ime koje je navedeno na rodnom listu njegova sina Archieja glasi: "Njegovo kraljevsko visočanstvo Henry Charles Albert David vojvoda od Sussexa." Ipak, i za taj problem ima rješenje. Naime, postoji nekoliko prezimena koje Harry može koristiti po potrebi. Tako je tijekom služenja vojske bio upisan kao Harry Wales, a također mu je na raspolaganju i prezime Mountbatten-Windsor.

Life&style Prvi put svi zajedno - prinčevi Harry i William sa suprugama družili su se s ljudima ispred dvorca

Posjeti Miss7.24sata.hr