Presolila si ručak? Ovaj sastojak će uspješno neutralizirati presoljeno jelo

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ponekad se pogreške svima događaju - čak i najboljim kuharicama
  • Ok je ako jelo ostane neslano, uvijek ga možeš dosoliti, no što ako ga presoliš?
  • Bez brige, imamo supertrik! 

Ako slučajno staviš previše soli u jelo, ovaj sastojak možeš staviti u lonac kako bi spasila jelo. Poznato je da nije dobro stavljati previše soli u jela. U krajnjoj liniji, uvijek se naknadno može dodati malo soli. Ali, ako presolimo jelo, teško ga je 'popraviti'. Međutim, čak i za to ima rješenje! Postoji jedan jednostavan trik s pomoću kojeg možeš odmah popraviti presoljeno jelo. 

ZAIGRAJ KVIZ I SAZNAJ Sitne navike koje razotkrivaju muškarca: Kojem tipu pripada tvoj dragi?

Dodavanje krumpira 

Ako primijetiš da je tvoje jelo preslano, oguli jedan krumpir i stavi u lonac. Škrob iz krumpira 'upit' će sol te oduzeti jelu slani okus. Osim toga, krumpir ima neutralan okus – ako se ostavi u komadu – te ne mijenja okus jela. Ovaj trik ne funkcionira samo sa solju! Naime, krumpir može neutralizirati i druge začine. 

 

Beauty savjeti Sve si isprobala, no kosa ti je i dalje suha, oštećena i tanka? Ovih 6 savjeta bi ti moglo pomoći

Posjeti Miss7.24sata.hr