Presolila si ručak? Ovaj sastojak će uspješno neutralizirati presoljeno jelo
- Ponekad se pogreške svima događaju - čak i najboljim kuharicama
- Ok je ako jelo ostane neslano, uvijek ga možeš dosoliti, no što ako ga presoliš?
- Bez brige, imamo supertrik!
Ako slučajno staviš previše soli u jelo, ovaj sastojak možeš staviti u lonac kako bi spasila jelo. Poznato je da nije dobro stavljati previše soli u jela. U krajnjoj liniji, uvijek se naknadno može dodati malo soli. Ali, ako presolimo jelo, teško ga je 'popraviti'. Međutim, čak i za to ima rješenje! Postoji jedan jednostavan trik s pomoću kojeg možeš odmah popraviti presoljeno jelo.
Dodavanje krumpira
Ako primijetiš da je tvoje jelo preslano, oguli jedan krumpir i stavi u lonac. Škrob iz krumpira 'upit' će sol te oduzeti jelu slani okus. Osim toga, krumpir ima neutralan okus – ako se ostavi u komadu – te ne mijenja okus jela. Ovaj trik ne funkcionira samo sa solju! Naime, krumpir može neutralizirati i druge začine.