Presočna brownie torta s jednim tajnim sastojkom uz kojeg će ova slastica biti neodoljiva

Thinkstock / Spencer Davies
Vidi originalni članak

Razveseli ukućane sjajnim i sočnim čokoladnim kolačem - brownie tortom! Zašto brownie torta? Zato što je smjesa za pripremu browniesa prebačena u kalup za tortu! Tajni sastojak od kojeg će ova predivna čokoladna bomba biti još sočnija je velika žlica džema od marelice koju dodaješ u smjesu.

Isto tako, kada je gotov, kolač premaži džemom od marelice i prelij rastopljenom čokoladom. Neodoljivo će podsjećati na Sachericu, ali ovo je čak i bolje! 

Posluži još toplo uz žlicu sladoleda od vanilije ili s malo šlaga.

Sastojci:

  • 100 g glatkog brašna
  • 1 žlica džema od marelice
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Pola žličice soli
  • 175 g rastopljenog maslaca
  • 3 jaja, razmućena
  • 2 žlice kakao praha
  • 250 g šećera
  • 100 g tamne čokolade + 50 g maslaca za preljev
  • 4 - 5 žlica džema od marelice za premazivanje
  • 1 vanilin šećer

Life&style Čokoladni browniji s kremom od mente: Osvježavajuća kombinacija koja osvaja okusom

 

Priprema:

  1. Rastopljeni maslac pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom
  2. U drugoj posudi pomiješati brašno i kakao pjenjačom da se sjedine; dodati jaja, maslac sa šećerom, prašak za pecivo, džem, sol i sve dobro izmiješati pjenjačom pa kratko izmiksati električnim mikserom
  3. Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva
  4. U kalup podmazan maslacem ili prekriven papirom za pečenje, preliti smjesu i peći otprilike 25 minuta - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
  5. Gotov kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti 5 minuta na sobnoj temperaturi pa ga premazati džemom
  6. Rastopiti na pari čokoladu s maslacem i preliti preko kolača premazanog džemom.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr