Pokazala je kako je carski rez itekako bolan

Instagram/Nives Celzijus
Svim ženama koje misle da je rođenje djeteta carskim rezom „jednostavniji način“, Olivia White poslala je sasvim posebnu poruku…
Vidi originalni članak

„Carski rez nije pravi porod“, „Ne znaš koliko je bolan pravi porod“ ili „Oh, koliko je to lakše!“ – žene koje su rodile carskim rezom sigurno su čule neki od tih ili sličnih komentara. Naime, još uvijek mnogi misle kako je ženama lakše donijeti dijete na svijet carskim rezom.

Rez od 15 centimetara

Blogerici Oliviji White dosadili su takvi komentari – pa je postala fotografiju svog trbuha nakon rođenja. I uz to napisala: 

…Pogledajte, možda ovo nije najbolji kut (ili jest?), ali tko ne bi napravio kratko nakon poroda selfie na kojem se točno vidi gdje su napravili rez kroz koji su izvadili cijelu osobu? (Ako niste primijetili, mogla sam vidjeti samo do svoje još nabrekle meternice.)

Ovako to zapravo izgleda nekoliko sati nakon carskog reza. Ako netko misli da je carski rez jednostavniji način rađanja, neka pokuša napraviti rez od 15 centimetara te se osjećati poput morskog psa kojem su izvadili ostatke čovjeka kojeg je pojeo. I onda neka vas zašiju strunom jer imate osjećaj da će vam iscuriti ostali organi. 

FIT & HEALTH Ultrazvuk je pokazao nešto strašno, no ova je trudnica donijela odluku kojom je zadivila svijet

Mislim, dok traje narkoza sve je lako. Ali poslije se osjećaš kao da te pregazio autobus, vratio se, pa te još jednom pregazio kako bi bio siguran da te potpuno zgazio. Ako nisi na vrijeme dobila novu dozu narkoze, onda u svakom slučaju osjećaš da si živa (premda radije ne bi bila). 

Ali, najgore od svega je da imaš osjećaj kako ćeš ostatak svog života morati nositi goleme gaće, jer jedina pomisao da će nešto doći između tog napuštenog kanjona i tvog intimnog područja jest materijal od kojeg su napravljene noćne more. (…) 

Ali, ne bih željela ništa promijeniti. Jer bez svega toga ne bih bila u stanju dobiti svoje dijete. (…)

Jer nitko, (doista nitko) ne može propisati ženi na koji način treba roditi svoje dijete, koje bolove mora izdržati te što je „pravo rođenje“! 

Posjeti Miss7.24sata.hr