Pogledaj kako rasvjeta može djelovati na celulit

Instagram/Nives Celzijus
„Život je prekratak da se brinemo za nešto tako besmisleno kao što je celulit"
Vidi originalni članak

Nedavno je Tesia Kline pokušavala fotografirati svoj novi badić, kad je slučajno napravila fotografiju na svjetlu koje je naglasilo njen celulit… Međutim, umjesto da obriše fotografiju, 27-godišnja studentica iz Alabame odlučila je podijeliti je zajedno s drugim fotografijama na Instagramu. Fotka je odmah imala gotovo 6.000 lajkova – nekoliko tisuća više nego njene tipične fotografije. 

Njenim pratiteljima se fotografija jako svidjela: „Obje fotografije su prekrasne“, stajalo je u jednom komentaru. „Tvoj iskrenost je fenomenalna i toliko potrebna na društvenim mrežama“, pisalo je u drugome. 

„Htjela sam je podijeliti jer osjećam da postoje milijuni žena koje su toliko nesigurne zbog nečega što je sasvim normalno“, rekla je Kline, misleći na celulit. „Pokušavaju 'izliječiti ga' – kao da je to neki poremećaj.“ 

Čak je i Kline nekada tako mislila: godine 2011., nakon što ju je posramio DJ u klubu gdje je plesala (nazivajući je debelom), to ju je poniženje natjeralo na vježbanje. Izgubila je više od 20 kilograma, a onda je čak nekoliko godina išla na body-building natjecanja. Vježbanje i izgled postali su joj opsesija. „Nikad nisam bila zadovoljna svojim tijelom koliko god sam bila mršava“, izjavila je. 

Onda je odlučila prestati odlaziti na natjecanja. „Konačno sam shvatila da moje samopouzdanje nije bazirano na tome kako izgledam“, rekla je. „Ne moraš biti supermršava da budeš sretna ili zdrava.“  Danas Kline trenira nekoliko dana u tjednu i ima uravnoteženu prehranu. Ima više od 95.000 pratitelja na Instagramu koji vjerno prate njene postove o pozitivnom stavu prema tijelu. 

„Život je prekratak da se brinemo za nešto tako besmisleno kao što su celulit ili negativna mišljenja drugih“, kaže. „Na nama je da se prihvatimo kakvi jesmo, maksimalno uživamo i živimo naše živote.“ 

Posjeti Miss7.24sata.hr