Počela je vladavina Rakova: ovo su 4 njihove najveće vrline i 3 mane

Shutterstock Znak Raka u horoskopu
Vidi originalni članak
  • Ako si rođena između 21. lipnja i 22. srpnja, tada je tvoj horoskopski znak Rak, koji je povezan s Mjesecom, elemenom vode i osjećajima
  • Neke od najpoznatijih osobina Raka su ljubaznost, emocionalna inteligencija i, da, ludost
  • Baš kao i pravi rakovi, poznato je da se i oni horoskopski rado povlače u svoj oklop, a najbolje se osjećaju okruženi voljenim ljudima

Rak je četvrti znak zodijaka. Prvenstveno su poznati po tome što su emotivni i vrlo intuitivni, kao i osjetljivi i ponekad nesigurni. Njihov elementarni znak je voda (kao i za Ribe i Škorpiona), što ima smisla ako uzmemo u obzir emocionalne dubine povezane s ovim znakom.

Rakovi nose srce na dlnu i u njim se uvijek odvija čitav niz emocija, zbog čega ponekad mogu izgledati pretjerano sentimentalno ili ćudljivo; to je zbog njihove povezanosti s mjesečevim fazama i zato se za Rakove kaže da su čangrizavi. Općenito su na introvertiranijoj strani, preferiraju duboke, intimne veze sa samo nekoliko ljudi radije nego druženje u velikim grupama. Rakovi ne vole razgovore u početku i isprva im može biti teško pristupiti, ali kad ih jednom upoznate, bit će im odani prijatelji za cijeli život. Mnogo je dobrih i loših osobina raka. S dobre strane, osobnost Raka je odana, zaštitnička, intuitivna i brižna. Na lošoj strani su pretjerano osjetljivi, ćudljivi i osvetoljubivi. 

Najveće vrline Rakova

1. Odanost

Vjerojatno jedna od najistaknutijih osobina Raka je njihova tvrdoglava odanost. Isprva se ne povezuju lako s ljudima, ali nakon što se otvore, bit će im predani cijeli život. Ipak, treba puno vremena da se u potpunosti stekne povjerenje Raka, zato nemoj očekvati ​​odanost odmah. Rakovi će učiniti sve što je potrebno da pomognu onima koje vole, čak i okrenuti leđa vlastitim uvjerenjima ili osjećaju za rasuđivanje. Njihova snažna sposobnost suosjećanja s drugima djelomično je razlog što su jedan od najprivrženijih znakova u zodijaku.

Nivea Otkrile ste nam čiji dodir najviše volite, odgovori su nas raznježili

 

2. Zaštitnički su nastrojeni

Osim što su lojalni, Rakovi izvanredno štite voljene, ponekad čak i kad ne bi trebali. Duboko njeguju obiteljske odnose i često će se potruditi zaštititi one koje vole, bez obzira na cijenu. Budući da je znak Rak čvrsto povezan s domom. Slično jako razvijenom roditeljskom instinktu (koji imaju i Rakovi): dom je tamo gdje se Rakovi osjećaju najspokojnije, pa je presudno da ga zaštitite najbolje što mogu - ne samo za svoje voljene, već i za sebe.

3. Intuitivnost 

Intuicija je još jedna ključna karakteristika Raka i na nju se oslanjaju više na praktični ili racionalni osjećaj prosuđivanja - to je zbog njihove osjećajnosti i sposobnosti da lako otkriju emocionalne promjene u drugima. Ne bi bilo pogrešno reći da su Rakovi sposobni "čitati" ljude koristeći svoju emocionalnu inteligenciju. Zapravo, ovo je vještina koju Rakovi koriste kako bi izbjegli da ih drugi prevare i kako bi im imaki osjećaj sigurnosti. Oni mogu donositi odluke brzo i učinkovito na temelju svoje intuicije, snage koja je jedinstvena za Rakove.

Hoće li mala Lilibet pomiriti kraljevsku obitelj - astrolozi joj predviđaju takav zvjezdani put

4. Brižnost

Rakovi su poznati po svojoj ljubaznoj i brižnoj naravi i puno ulažu u svoje odnose s bliskim ljudima. Doista, dokaz ove kvalitete možemo vidjeti u odanosti i zaštitničkoj osobini Raka. Što se tiče romantične ljubavi, Rakovi su posebno velikodušni prema svojim partnerima, iako zauzvrat očekuju istu brigu i pažnju (i bit će nesretni ako je ne dobiju).

Negativne osobine raka

1. Pretjerana osjetljivost

Jedna od najtežih osobina Raka s kojom se treba suočiti je tendencija da bude pretjerano osjetljiv kada su u pitanju kritike ili bilo koja (čak i mala) emocionalna neugoda. Ako kažeš nešto grubo ili ružno osjetljivom Raku, budi sigurna da to neće zaboraviti i vjerojatno će se na tome zadržavati ostatak dana. Zapravo, Rakovi su poznati po tome da duboko razmišljaju u sigurnosti svojih tvrdih oklopa, što ih često dovodi do prepuštanja velikom samosažaljenju. Ponekad im ta osjetljivost može naštetiti samopoštovanju, pa ih čak i učiniti malo paranoičnima.

2. Neraspoloženost

Rakovi su poznati po tome što su neraspoloženi zbog složenosti svojih emocija, koje mogu vrlo brzo od izuzetno sretnih postati izuzetno tužne. Kad je rak uznemiren ili mu je neugodno, odmah će potražiti utočište skrivajući se u svom oklopu.

Povezanost znaka Raka s Mjesecom (vladajuća planeta znaka) uzrok je naglih emocionalnih promjena, koje rastu i opadaju kao i mjesečeve faze. Duboko u sebi, Rakovi očekuju od drugih istu ljubav, pažnju, brigu koju oni daju njima. A ako to ne dobiju, pripremite se za intenzivan emocionalni izljev ili promjenu raspoloženja!

Life&style Ova tri znaka najveće su horoskopske tračbabe, tako je zapisano u zvijezdama

3. Osvetoljubivost

Ako ikad razočaraš ili "preveslaš" Raka, nemoj se iznenaditi ako postanu pomalo sitničavi ili osvetoljubivi. Rakovi vole dobiti ono što su zacrtali i obično to pokušavaju postići ljubaznošću i nesebičnošću. Ali ako to ne uspije, spremni su vratiti onome tko ih je natjerao da pate, tko god i što god to bilo. Budi oprezna s ljutitim Rakovima, jer ih njihove emocije ponekad mogu učiniti nesigurnima, pa čak i manipulativnima.

Svi horoskopski znakovi imaju neke negativne osobine, a ni Rak nije iznimka. No, uvijek postoji i pozitivna strana, a Rakove pozitivne osobine zasigurno nadvladavaju negativne.

Posjeti Miss7.24sata.hr