Pizza s Nutellom: zvuči nestvarno, ali rado bismo ju kušali. Imamo i recept!

Nutella Pizza s Nutellom
Vidi originalni članak
  • Pizza s Nutellom zvuči pomalo nestvarno, zar ne?
  • Međutim, uopće je nije teško spraviti, dapače 
  • Možeš si dati mašti na volju kad je riječ o nadjevu (OK, Nutella je uvijek baza, kao preljev umjesto rajčice na klasičnoj pizzi), a ako ti se ne da raditi tijesto, možeš kupiti gotovo u trgovini ili pekarnici 

Kad organiziraš druženje s frendicama uz pizzu, događaj nije potpun bez deserta. A Nutella pizza je jedno i drugo – uživanje u finom hrskavom tijestu i slatkom nadjevu s Nutellom - san svakog gurmana. Baš kao i kod slane pizze, možeš se dobro zabaviti personalizirajući ovu desertnu Nutella pizzu s omiljenim nadjevima, u ovom slučaju za desert, npr. (bobičastim) voćem, orašastim plodovima i slično. 

Iako se ovu slasnu pizzu preporučuje peći na kamenu za pizzu kako bi bila brže gotova, ipak ti poručujemo da se ne sekiraš previše jer ju bez problema možeš ispeći i u vlastitoj pećnici. Već nam rastu zazubice...

Sastojci

Za tijesto:

• 1 1/2 šalica tople vode

• 3 žličice aktivnog suhog kvasca

• 1 žličica šećera

• 360 g višenamjenskog brašna, 150 g prosijanog višenamjenskog brašna

• 1 žličica soli

• 1 žličica maslinova ulja

Za nadjev:

• 4 žlice Nutelle

• 15 g borovnica

• 1 manja breskva, narezana na ploške

• 1 veliki list bosiljka, tanko narezan

• 15 g pekan oraha, tostiranih i grubo nasjeckanih

Life&style Isti okus, nova formula: uskoro stiže veganska Nutella, na radost svih koji izbjegavaju mlijeko

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 250 stupnjeva. U zdjelu stavi kvasac i šećer, a zatim dodaj toplu vodu. Ostavi kvasac da se aktivira na toplom mjestu, oko 10 minuta. Prosij 3 šalice brašna i sol u zdjelu samostojećeg miksera opremljenog nastavkom s lopaticom. Uključi mikser na malu brzinu i polako dodaj smjesu s kvascem. Miksaj minutu na najjačoj brzini. Isključi mikser i stavi nastavak za tijesto. Dodaj polovicu preostalog brašna i miksaj velikom brzinom oko minutu. Dodaj preostalo brašno. Ostruži dno zdjele gumenom lopaticom. Nastavi miksati još minutu.

2. Tijesto je ljepljivo pa ga s pomoću gumene lopatice izvadi na pobrašnjenu površinu. Promijesi tijesto i oblikuj ga u kuglu. Ulij maslinovo ulje u sredinu tijesta. Premaži strani. Stavi tijesto rukama i prebaci u veliku zdjelu. Pokrij plastičnom folijom i krpom. Ostavi tijesto da odstoji na toplom najmanje 30 minuta. Tijesto potom izvadi na pobrašnjenu poršinu i podijeli na 4 jednaka dijela. Svaki dio oblikuj u krug i prekrij vlažnom kuhinjskom krpom. Ostavi da se odmori 20 minuta na toplom mjestu.

3. Na dobro pobrašnjenoj površini, jedno po jedno, razvuci svako tijesto rukom da dobiješ krug promjera oko 22 cm. Tijesto izbodi vilicom kako se ne bi napuhnulo pa stavi na protvan i peci oko 10-ak minuta ili dok ne porumeni. Prebaci na kuhinjsku rešetku. Nakon što se tijesto dovoljno ohladi za rukovanje, rasporedi ravnomjerni sloj Nutelle od sredine prema rubu. Na vrh stavi borovnice, breskve, pekan orahe i bosiljak. Nareži na kriške i posluži.

Life&style Ledena Nutella kava, osvježavajući je ljetni napitak za prave sladokusce. Evo recepta!

Posjeti Miss7.24sata.hr