Pisanice kao posute šljokicama: znamo dobar trik kako dobiti ovakav svjetlucavi efekt

Shutterstock
Vidi originalni članak

Svi smo u završnim pripremama uskršnjeg stola pa neće biti viška ni koja "last minute" ideja za ukrašavanje pisanica. Načina je stvarno puno, no tko ima vremena za postupke koji dugo traju, a neki klasični načini su nam, možda, s godinama dosadili. Zato...

Bojenje jaja u vinu odlična je ideja za one koje žele drukčije pisanice, bez da potroše puno vremena i napora.

Pribor: samo hladno vino. Jaja stavi u posudu te dodaj hladno vino po izboru (crno ili bijelo) te kuhaj dok vino ne zavrije i zatim ostavi još 5 minuta da se kuha. Skuhana jaja ostavi da odstoje u zdjeli s vinom u kojoj su se kuhala barem osam sati, a možeš i preko noći. U tom periodu na njima će se pojaviti vinski kamen koji će ljuski dati svjetlucavi sjaj kao da je jaje prekriveno šljokicama.

Life&style Neodoljivi uskršnji muffini s eier likerom - likerom od jaja koji su obožavale naše bake

Nakon osam sati stavi jaja da se osuše na krpi i spremna su za slaganje u košaricu ili što god si s njima planirala. Nećeš ih morati dodatno mazati uljima za sjaj jer bit će lijepa i svjetlucava sama po sebi. 

Jaja kuhana u crnom vinu imat će osim 'šljokica' i lijepu tamno crvenu boju, dok ćeš onima koja se kuhaju u bijelom vinu morati dodati umjetnu boju. I to ovako: nakon što su se skuhala, vinu dodaj boju za jaja pa neka odleže u toj mješavni osam sati ili preko noći.

Posjeti Miss7.24sata.hr