Pipi Duga Čarapa proslavila je svoj 75. rođendan! Pogledaj što smo sve naučili od nje

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Pipi Duga Čarapa junakinja je mnoge djece i poznata je u cijelom svijetu
  • Neki dan napunila je već 75 godina – čestitamo od srca!
  • Pogledaj što sve možemo naučiti od ove superzvijezde

Pipi Duga Čarapa (švedski Pippi Långstrump) je najpoznatiji izmišljeni lik švedske spisateljice za djecu Astrid Lindgren, a knjige o njoj prevedene su na čak 92 različita jezika. Ova superjunakinja s crvenim pjegicama i divljim pletenicama napunila je 75 godina – a još je jako daleko od mirovine!

Evo zašto je toliko volimo

Pipi Duga Čarapa ne bori se protiv zlih demona ili izvanzemaljaca i ne mora spašavati svijet od propasti. Ona je malo drugačija junakinja: godine 1945. bila je prva ženska glavna figura u knjizi koja nije „dobra i poslušna“. Naprotiv: ona radi ono što joj padne na pamet, krši pravila i – u vrijeme kad to djevojke ili žene nisu smjele – te predstavlja snažnu i ponosnu „ženu“. I to nije sve: djevojka koja sama živi i brine se za samu sebe? Hvala ti, Pipi Duga Čarapo – danas to više nije nezamislivo…

Što možemo naučiti od Pipi Duge Čarape

Hrabra, neovisna i snažna – takvu Pipi poznajemo. Prije 75 godina ušla je u svijet iz knjige i već desetljećima oduševljava djecu diljem svijeta svojim pustolovinama i svojom nevjerojatnom hrabrošću. S godinama je, osim junakinje iz knjige, postala i junakinja filmova i televizijskih serija. A to nije neko čudo: zbog njenog šarma i borbenosti jednostavno je moramo voljeti. Od nje možemo svi – bile male ili velike – puno toga naučiti…

Life&style Objavili su top listu životinja iz filmova, crtića i knjiga koje najradije želimo kao kućnog ljubimca - što misliš tko je prvi?

„Radim si svijet, lala lala, kakav mi se sviđa!“

Naime, osim što je Pipi izuzetno snažna (može čak podignuti konja svojim rukama), živi po svojim vlastitim pravilima – i nikada neće ostaviti prijatelje na cjedilu, razumije se.

„Hej Pipi Duga Čarapa, holahi holaho hola hopsasa!“

Spavati s nogama na jastuku, jesti zabranjene bombone ili držati konja kao kućnog ljubimca - Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump jedinstvena je i maštovita poput svog punog imena.

„Hej, Pipi Duga Čarapa, ona radi što joj se sviđa!“

Pipi je toliko puna energije i sigurnosti da bi rado uzeli barem dio od nje. Pipi ide svojim putem, bez obzira što joj drugi govore. Krema protiv pjegica? Nema šanse kod Pipi Duge Čarape! One su njezine, poput konja i majmuna. Pjege, crvena kosa i prevelike cipele su za Pipi prava stvar – bez obzira što druge djevojčice misle ili govore.

Naime, prave junakinje ne trebaju pištolje ili puške, ne trebaju im brzi automobili i skupocjeni nakit – treba im hrabrost biti onakve kakve jesu i odvažnost da idu svojim putem… drsko, divlje, a ujedno i predivno.

Zanimacija Ove gigantske ali prekrasne puzzle od 40.320 komada obožavat će ljubitelji Disneyjevih crtića

Posjeti Miss7.24sata.hr