Paul Mescal stvarno je svestran: u sljedećoj ulozi bit će ne Hamlet nego Shakespeare

Searchlight Pictures Paul Mescal
Vidi originalni članak
  • Paul Mescal glumit će mladog Shakespearea u filmskoj adaptaciji Hamneta, gdje će glumiti uz Jessie Buckley
  • Hamnet je izmišljeni prikaz smrti Shakespeareova sina, koji služi kao pozadina za Hamletovo stvaranje
  • Talentirani mladi glumac tako je svom životopisu dodao još jedan impresivan projekt, a Mescal ima druge uzbudljive uloge na horizontu, uključujući filmove 'Gladijator 2' i 'Merrily We Roll Along'

Posljednjih nekoliko godina bile su impresivne za Paula Mescala i izgleda da će se njegov uspješan niz fenomenalnih uloga samo nastaviti. Mescal će glumiti mladog Shakespearea u nadolazećoj filmskoj adaptaciji 'Hamneta' redateljice Chloé Zhao. Glumac je o ulozi i svom uzbuđenju zbog toga progovorio u nedavnom intervjuu.

Trenutačno se malo zna o 'Hamnetu', premda će Mescal glumiti uz Jessie Buckley ('Mračna kći', 'I'm Thinking of Ending Things'). Buckley će glumiti Agnes Shakespeare, suprugu proslavljenog dramatičara. Već sam taj duo je impresivan, a posebno kad se zna i da film režira dobitnica Oscara Zhao.

Evo što je Mescal rekao o ulozi i radu sa Zhao: „Ta knjiga, 'Hamnet', jednostavno je moćna. Jedva čekam. Kad bih mlađoj verziji sebe rekao da će se ovo snimati ove godine, ne bih vjerovao. S Jessie sam radio na filmu 'Mračna kći', ali nikada nismo tako blisko dijelili ekran ili radni proces. Mislim da je jedna od današnjih velikanki. A Chloé je netko s kim jedva čekam surađivati, kao i ući u glave svih tih likova.“

Radnja filma 'Hamnet'

'Hamnet' se temelji na istoimenom romanu autorice Maggie O'Farrell iz 2020. To je izmišljena priča o sinu Agnes i Williama Shakespearea, Hamnetu. Tuga je glavna tema romana, pošto prati iskustva i emocije roditelja nakon Hamnetove smrti u dobi od 11 godina 1596. godine. 

Stars Najbolji prijatelji ponovno rade zajedno: Ben Affleck i Matt Damon snimaju krimi triler za Netflix

Ova priča služi kao pozadina za stvaranje jednog od Shakespeareovih najozloglašenijih djela, Hamleta. Scenska verzija romana premijerno je izvedena prošle godine u 'Royal Shakespeare Company'.

Paul Mescal kao hollywoodska superzvijezda

Mescal je status superzvijezde stekao prošle godine nakon svog golemog zaokreta u redateljskom debiju Charlotte Wells, 'Aftersun'. Za ovu ulogu je Mescal nominiran za Oscara za najboljeg glumca. Njegov dugometražni debi dogodio se u Gyllenhaalovom filmu 'Mračna kći'. Mescal je također glumio uz Daisy Edgar-Jones u miniseriji 'Normal People'. Njegove najnoviji hitovi uključuju filmove 'Foe' i 'All of Us Strangers' iz 2023. godine. 

'Hamnet' nije jedini uzbudljiv projekt koji Mescal ima na horizontu. Prošle godine je najavljeno da će glumiti u dugo očekivanom 'Gladijatoru 2' Ridleya Scotta, i to Luciusa, sina od Maximusa (Russella Crowea). Mescal je također dobio glavnu ulogu Franklina Sheparda u adaptaciji Richarda Linklatera, 'Merrily We Roll Along'. Ovaj će projekt još dosta vremena zaokupljati Mescala, jer će se snimati tijekom 20 godina.

Life&style U kina stiže ekranizacija hit knjige 'It Ends With Us' s Blake Lively u glavnoj ulozi

Posjeti Miss7.24sata.hr