Panettone s kremom od terana, pistacijom, čokoladom i karamelom... Pekara Ošo oborila nas je s nogu!
- Iako je ove godine izbor panettone kolača zaista šarolik, oduševljeni smo onima koje radi Ošo, mali obiteljski obrt iz Buzeta čija nas je priča osvojila
- Bojanu i Irmi ljubav prema mlinarskom tradiciji zapisana je u obitelji, a o kvaliteti njihovog panettonea govori činjenica da ga naručuji i talijanske firme
- Izbor panettonea i pandora je šarolik: panettone od čokolade, sa pistacijom, s kremom terana, sa čokoladom i karamelom, klasični pandoro, ali i onaj s kremom vanilije... Predstavljamo Ošo - čije su slastice zaista napravljene s ljubavlju
Božićni stol ne možemo zamisliti bez panettonea. Neki ga smatraju slatkim kruhom, neki kolačem, ali svi ga obožavamo! Ovaj tradicionalni talijanski kolač u početku smo znali samo u klasičnoj varijanti s grožđicama i kandiram voćem, ali danas je riječ o prostranstvu izbora. Nas je pak oduševio onaj iz Oša, obiteljskog obrta iz Buzeta koji vode brat i sestra - Bojan i Irma.
Njihov panettone naručuju čak i talijanske firme. Trebamo li još što nadodati? Osim toga, i Instagram je prepoznao njihovu kvalitetu. Predstavljamo ti Ošo - panettone rađen s ljubavlju.
Zapisano u obitelji
Sama ideja otvaranja pekarskog i slastičarskog obrta došla je zato što su njihovi preci imali mlin u dolini rijeke Mirne. Upravo je iz te mlinarske tradicije nikao zajednički obrt za proizvodnju, trgovinu, ugostiteljstvo i turizam - Ošo. Na početku su imali isključivo pekarski asortiman, no ubrzo se proširio i na slastičarski te danas imaju oko 250 pekarskih i slastičarskih proizvoda. Proizvodnjom panettonea počeli su se baviti prije 15 godina, a brat Bojan usavršio se, ni više ni manje, nego u Italiji.
Na početku su imali jednu vrstu panettonea - onaj sa suhim i kandiranim voćem, a danas broje razne okuse poput: panettone od čokolade, sa pistacijom, s kremom terana, sa čokoladom i karamelom, ali i "klasični" pandoro te onaj sa kremom vanilije. Svoj asortiman planiraju i dalje širiti, ali primarni im je cilj zadržavanje kvalitete.
Cijene Ošovih panetonnea kreću se od 14 do 25 eura dok klasičan pandoro košta 11,90, a onaj pinjen vanilijom 14,90 eura.