Ovu kavu se nećemo libiti popiti niti navečer, dapače! Jesi li probala džinpresso?
- Za sve ljubitelje kave, ali i džina, preporučujemo piće pod simpatičnim nazivom 'ginpresso'
- Riječ je o kombinaciji fine mirisne kave s osvježavajuće pitkim džinom, uz dozu kiselosti limete
- Džinpresso podiže kavu na višu razinu, stvarajući istovremeno efekte 'budna' i 'wow!'
Sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća nastalo je piće „espresso martini“ u jednom londonskom baru, a izmislio ga je barmen Dick Bradsell. Navodno je na zahtjev jedne top manekenke, koja ga je zamolila da joj posluži piće koje će je „razbuditi“, a ujedno i „trznuti“, stvorio espresso martini. To je piće tijekom godina doživjelo razne transformacije, a jedna od novijih, koja nam se jako sviđa, je s džinom - voćna, vrlo elegantna varijanta.
To je savršen spoj za svakoga tko voli kavu jednako koliko i džin. Ova fina mješavina kombinira odvažne okuse džina s bogatom aromom hladne kave, sa sokom limete kao osvježavajući twist. Ukrašeno kriškom limuna ili limete i dodatnim zrncima kave, savršeno je piće za uljepšavanje svake prilike. Koliko je okus kompleksan, toliko je recept jednostavan…
Džinspresso - sastojci:
- 1 bio limeta
- kockice leda
- 160 ml hladnog espressa
- 80 ml sirupa od limete
- 160 ml gina
Džinspresso - priprema:
Operi limetu vrućom vodom, posuši pa gulilicom za povrće nareži koru što tanje. Napuni 4 čaše (oko 300 ml) kockicama leda. U svaku čašu ulij 40 ml espressa, 20 ml sirupa od limete i 40 ml džina, promiješaj i ukrasi koricom limete.