Ovo su najljenije vrste pasa: bit će savršeno sretni uz tebe na kauču

Instagram@twentytinytoesblog
Vidi originalni članak
  • Imala bi psa, no nisi baš oduševljena s trosatnim šetanjem svakog dana
  • Daleko od toga da postoji pas kojeg ne treba šetati, ali bitna je razina energije
  • Nekima stvarno ne treba puno kretanja, ali će biti oduševljen da ti radi društvo na kauču

Kod pasa nema dvojbe, voljet će svog vlasnika svim srcem, i dok gledaš u komadu sve epizode La casa de papel i dok trčiš na Sljeme. Ipak, kad nabavljamo psa trebalo bi razmisliti o pasmini koja odgovara tvom životnom stilu - neke vrste neće tolerirati tvoje filmske maratone, druge moraš nagovarati i da prošeću oko zgrade pa nije za očekivati da će s tobom džogirati. 

Vrste pasa razlikuju se i po razini aktivnosti i vježbe koju trebaju da bi bili sretni i zdravi. Srećom, ako ti se ne šeće tri puta dnevno po pet kilometara i više si kućni tip, ovdje su i rase koje će biti zadovoljne i chilajući s tobom na kauču. Da vidimo, koje su "najljenije" pasmine idealne za vlasnike koji nisu sportski nastrojeni. 

BEAUTY Parfemi s ovim sastojkom totalni su hit ovog ljeta

1. Baset 

Smirene osobnosti i niske energije za bassete kažu da trebaju "umjereno kretanje" poput dnevne šetnje "umjerenim tempom", no tipično je ponašanje da se negdje zavale i spavaju. 

2. Engleski / francuski buldog

Ovi psi nikako nisu sportski nastrojeni. Trebaju malo žustriju šetnju jer će se inače debljati, ali nakon nje će ti od umora zaspati u krilu, unatoč svojoj težini.

3. Njemačka doga

Ovi nježni divovi (koji su jako skloni povezati se s djecom) imaju malo više energije od prethodna dva slučaja. Trebaju dvije tri šetnje umjerenim tempom dnevno, katkad su čak raspoloženi i za izlet u prirodu, no kad odrastu sve manje im se to da. 

4. Kavalirski španijel

Kavalirski španijel kralja može poput kakvog plišanca provesti dan u fotelji. Ipak, ne treba zaboraviti da je uzgojen od sportskih pasa pa mu umjerena aktivnost vani paše, ma koliko volio biti s tobom ispred televizora. Ipak, ne očekuj da je on biti taj koji će tebe izvući van iz kuće. 

5. Bulmastif

Ovi su psi stvarno veliki psi (teže do 60 kilograma) i stvarno mirni pa se privikni na ideju da ti neće ostati puno mjesta na kauču. Neke vrste bulmastifa su aktivnije od drugih, ali tražiš li psa koji će te pratiti dok voziš bicikl ili trčiš - zaboravi. To nije taj.

tvoj ljubimac Evo koliko su doista slični psi i njihove vlasnice i vlasnici i zašto je to tako

6. Pekinezer

Ovi mali psi plosnate njuškice savršeni su kompanjoni svima kojima je kod kuće najljepše. Ne traže više od 20 minuta aktivnosti dnevno. No, iako smireni i ne traže puno šetnje pekinezeri ipak uživaju sudjelujući u pasjim sportovima, ali u svojem tempu.

7. Shi Tzu

Što reći o rasi koja je uzgojena kako bi sjedila u krilu kineskih kraljevskih obitelji? Kraća šetnja i malo igre svaki dan čine ih potpuno sretnima. Eh, da, i puno ljubavi.

8. Mops

Mopsovi su "veliki psi u malom tijelu", zaigrana rasa koja treba umjereno kretanje zbog sklonosti debljanju, no ostatak vremena bit će zadovoljni da s tobom gledaju TV. 

9. Egleski hrt

Za ovu brzu rasu pasa ne bi pomislili da će se naći na ovoj listi, ali njihova energija kratkog je daha, oni su kao gepardi pasjeg svijeta. Potroše svu energiju na lov plijena pa im dugo treba da je povrate. Treba dužu šetnju ili brzi trk svaki dan, ali nakon toga će se srušiti na krevet. 

Opasno za ljubimce 7 zalogajčića sa stola koji su opasni za psa - neki ga mogu i ubiti

10. Čivava

Ovom sitnom psu godi vježba, samo što je dobro što svo to kretanje može obaviti na relativno malom prostoru. U stanu, na primjer. Na šetnji ne hodaj prebrzo, ipak te majušne nožice ne mogu slijediti takav ritam. 

Posjeti Miss7.24sata.hr