Ovo je službeno najbolja pizza na svijetu, a čovjek koji ju radi ima nevjerojatnu životnu priču

Instagram U napuljskoj pizzeriji 'I Masanielli' Francesca Martuccija poslužuje se službeno najbolja pizza na svijetu
Vidi originalni članak
  • Objavljeni su rezultati novog godišnjeg izbora najboljih pizzeria na svijetu
  • Najbolja pizza na svijetu ove godine radi se u napuljskom 'I Masianelli' Francesca Martuccija
  • Premda se na listi najboljih nalaze pizzerije iz raznih krajeva svijeta , očito se najbolja pizza još uvijek radi u Italiji 

Ako želiš jesti u najboljoj pizzeriji na svijetu, koju je 2022. godine na prvom mjestu prestižne '50 Top Pizza' (a to im nije prvi puta!), 'I Masanielli Pizzeria da Francesco Martucci' je mjesto za tebe. Pizzerija se nalazi u srcu grada Caserta, oko 25 minuta vožnje od središta Napulja, i nedaleko od veličanstvene kraljevske palače Caserta iz 18. stoljeća - najveće palače na svijetu.

Life&style Čarolija Vinkovačkih jeseni: 'Šokački stan' je novo hit mjesto za autohtone slavonske gastro delicije

Dizajn pizzerije, minimalan s natruhama industrijske sirovosti, prima goste u topli moderni urbani ambijent; s neutralnim tonovima, drvenim namještajem, visećim svjetiljkama i izloženim gredama - privlačno okruženje za opuštanje, pijuckanje craft piva i uživanje u najboljoj pizzi na svijetu.

Nevjerojatna priča Francesca Martuccija započela je u dobi od 10 godina, kada već kao dijete nije imao izbora nego početi raditi zbog financijskih poteškoća kod kuće. Srećom, njegov ujak Franco mogao mu je ponuditi posao u svojoj pizzeriji, jednoj od prvih ikada u gradu Caserti, koja se zove 'Solito Posto'. Ovdje je Francesco prvih godina naporno i marljivo radio ne samo kako bi pomogao svojoj obitelji, nego je i naučio što je više mogao kako bi jednom mogao krenuti vlastitim jedinstvenim putem u svijetu pizze - svijetu koji je rasplamsao njegovu znatiželju i strast od svog prvog dana na poslu. Kada je Francesco imao 14 godina, radio je potpuno sam u kuhinji, od pripreme savršeno dizanog tijesta do postavljanja gotove pizze bez kore, kao profesionalac. Bio je u svom elementu!

Danas je Francesco Martucci svjetski poznat kao kreativni i inovativni genij koji neumorno ostvaruje svoju izvrsnost, zahvaljujući svojoj vječnoj strasti prema izradi pizze, koja se može prepoznati u svakom zalogaju. Pomno istražuje sastojke i u beskrajnoj je potrazi za najboljim proizvođačima. Njegova pozornost posvećena najsitnijim detaljima i vrhunskim tehnikama te drži element iznenađenja u rukavu—što, naravno, njegove mušterije drži nezasitno znatiželjnima i uzbuđenima zbog delicije koja dolazi.

Bez obzira na uspjeh, Francesco i dalje ostaje utemeljen na svojim skromnim korijenima. Ima snažnu radnu etiku koja ga svaki dan vodi ravno u kuhinju, gdje možeš računati da ćeš ga vidjeti blizu peći na drva. Pognute glave, marljivo radeći zajedno sa svojim timom, Francesco s entuzijazmom izbacuje više od tisuću pizza dnevno koje njegovi kupci željno iščekuju svaki dan i noć u pizzeriji — što uopće nije uobičajena praksa za pizza chefa njegova kalibra.

Prvih 10 na najnovijoj listi: 

1. I Masanielli – Francesco Martucci (Caserta, Italija)
2. Una Pizza Napoletana (New York)
3. Peppe Pizzeria (Pariz)
4. 50 Kalò (Napulj)
5. 10 Diego Vitagliano Pizzeria (Napulj)
6. I Tigli (San Bonifacio, Italija)
7. Francesco & Salvatore Salvo ( Napulj)
8. Seu Pizza Illuminati ( Rim)
9.La Notizia 94 ( Napulj)
10. Tony’s Pizza Napoletana (San Francisco)

Life&style Svilena carbonara – recept koji je okončao raspravu treba li stavljati vrhnje u carbonaru ili ne

Posjeti Miss7.24sata.hr