Ovo je jedna od najljepših kuća za odmor u Hrvatskoj, a pogled na nju i iz nje ostavlja bez daha

Privatna arhiva
Vidi originalni članak
  • U Ogulinu, tik uz jezero Sabljaci i sami rub šume smjestila se Casa Kapusta, divna kuća za odmor koja izgleda kao da je stigla ravno iz srca Alpa
  • Iako nama najprivlačnije zvuči upravo ideja odmaranja i opuštanja uz zvuk vatre u kaminu, vrijedi spomenuti da ova kuća ima i bazen, jacuzzi, dječje igralište, prostor za badminton te roštilj
  • Smještaj bi uskoro trebao biti obogaćen i vanjskom staklenom spa kućicom s pogledom na jezero koju vlasnici planiraju izgraditi

Čim stignu hladni zimski dani, najradije bismo preselili u neku kolibu ili kućicu, negdje na planini, i sve do proljeća uz pucketanje vatre u kaminu gledali šumu nakićenu snježnim pahuljama, daleko od briga, šušura i gradske vreve. A kada ta kuća izgleda poput Case Kapuste, dobijemo želju u njoj ostati puno duže od samo zimskih mjeseci. Zauvijek nam zvuči taman dovoljno! 

Life&style 'Kraljica šume' u Gorskom Kotaru izgleda poput kućice iz bajke i savršena je za predah od svijeta

Ovo arhitektonski šarmantno zdanje koje neodoljivo podsjeća na alpske chalete smjestilo se u Ogulinu, tik uz jezero Sabljaci i sami rub šume, a Lorena i Igor su se u gradnju kuće za odmor upustili prije četiri godine. Zemljište koje su kao vjenčani poklon dobili od Igorovih roditelja, ako se nas pita, iskoristili su na najbolji mogući način, no priznaju kako oni sami, unatoč tome što su znali što žele, nisu bili sigurni hoće li cijela priča na kraju biti isplativa i hoće li ljudi željeti dolaziti na odmor u Ogulin.

Što zbog same arhitekture koja na ovom području nije uobičajena i često viđena, što zbog netaknute prirode koja ju okružuje, ovaj je simpatični par svoju ideju uspio pretočiti u jednu posebnu i divnu priču koju itekako vrijedi upoznati, a kompletan su interijer, kažu mi, osmislili i dizajnirali potpuno sami, smatrajući da je prostor najljepši upravo ako se sami njime pozabave jer time daju sve od sebe da on odiše ugodom i toplinom.

Life&style Luksuzni odmor sa stilom: U ovom modernom zdanju usred Gorskog Kotara rado bismo prezimili

Igor i njegov tata zaslužni su ne samo za gradnju same kuće, već i za opremanje i uređenje okućnice, a s obzirom na količinu ručnog rada koji je uložen kako u ekterijer, tako i u interijer kuće, ne čudi da je kompletan proces trajao dvije i pol godine. “Proces je bio zahtijevan jer sve se svodilo na njih dvoje i na to koliko vremenski stignu napraviti, a moj je posao bio izabrati i prilagoditi namještaj u drvenu unutrašnjost, odabrati boje i druge finese oko uređenja, što je također tražilo mnogo vremena i strpljivost s obzirom da smo se prvi put susreli s ovim tipom rada i sve finalizirali bez stručne pomoći”, kaže Lorena. 

Ovu prizemnicu veličine 110 kvadrata čine dvije spavaće sobe, velika kuhinja s dnevnim boravkom i terasom, a osim što kuća gleda na jezero, uživati se može i u bazenu ili jacuzziju. Iako nama najprivlačnije zvuči upravo ideja odmaranja i opuštanja uz zvuk vatre u kaminu, vrijedi spomenuti da ova kuća ima i dječje igralište, prostor za badminton te roštilj iliti drugim riječima sve potrebno za savršen bijeg od svakodevice na barem nekoliko dana. 

Life&style Kao iz najljepšeg romantičnog filma, ova kuća za odmor uz rijeku Gacku savršena je za bijeg od svakodnevice

Unatoč tome što je već sada posebna i prekrasna, vjerujemo kako će cijela priča biti još čarobnija kada Igor izgradi vanjsku staklenu spa kućicu koju ima u planu i koja će, baš kao i glavna kuća, gledati na jezero, a sve kako bi svojim gostima ponudili razlog više za povratak u ovaj njihov djelić raja. Iz istog su razloga ovdje i osobna kozmetika, kućni ogrtači i šlapice, i svježe voće i domaći prozvodi, i slatkiši za one najmlađe, i butelja vina za one malo starije, odnosno sve one male stvari koje čine veliku razliku i zbog kojih će se u Casu Kapustu svi rado vratiti!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr