Ovo je bolje od bureka! Recept za slane i pohane palačinke s mljevenim mesom
- Dosadile su ti slatke palačinke i željela bi kušati neku novu varijantu?
- OK, slatke palačinke su super, ali slane, „žestoke“, su pravi san
- Donosimo ti superukusan recept koji definitivno vrijedi isprobati
Voliš jeti palačinke i često ih spravljaš? Vole ih i tvoji ukućani? Onda ih iznenadi i za promjenu spravi mesne palačinke! Svi će zasigurno biti oduševljeni i tražit će se komad više…
Sastojci
• 8 pečenih palačinki
• 450 g mljevenog mesa (miješanog)
• 1 glavica luka
• 175 g kiselog vrhnja
• maslo (ili maslac za prženje)
• 1 žlica timijana (svježe nasjeckanog, a alternativa je peršin)
• sol
• papar
• ulje (za prženje)
• 2 jaja
• brašno
• krušne mrvice
Priprema
1. Nasitno nasjeckaj luk te lagano propirjaj na maslu ili maslacu. Dodaj mljeveno meso te proprži uz stalno miješanje. Začini timijanom, solju i paprom. Umiješaj vrhnja da smjesa bude lijepo kremasta. Potom još jednom začini smjesu.
2. Premaži palačinke s mesnom smjesom pa ih namotaj.
3. Stuci jaja u tanjuru. U odvojene tanjure stavi brašno i krušne mrvice. Palačinke uvaljaj najprije u brašno, potom provuci kroz jaja pa na kraju uvaljaj u mrvice. (Po potrebi fiksiraj palačinke čačkalicama.)
4. U velikoj tavi ugrij dosta ulja i žlicu masla te poprži palačinke uz povremeno (oprezno) okretanje do zlatnožute boje.
5. Izvadi palačinke i ostavi na kuhinjskom papiru da se ocijede.