Ovo je bolje od bureka! Recept za slane i pohane palačinke s mljevenim mesom

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Dosadile su ti slatke palačinke i željela bi kušati neku novu varijantu?
  • OK, slatke palačinke su super, ali slane, „žestoke“, su pravi san
  • Donosimo ti superukusan recept koji definitivno vrijedi isprobati 

Voliš jeti palačinke i često ih spravljaš? Vole ih i tvoji ukućani? Onda ih iznenadi i za promjenu spravi mesne palačinke! Svi će zasigurno biti oduševljeni i tražit će se komad više… 

PROMO Istraživanje potvrdilo što bi trebali činiti da se tijelo lakše bori protiv respiratornih bolesti

Sastojci

• 8 pečenih palačinki 

• 450 g mljevenog mesa (miješanog)

• 1 glavica luka

• 175 g kiselog vrhnja

• maslo (ili maslac za prženje)

• 1 žlica timijana (svježe nasjeckanog, a alternativa je peršin)

• sol

• papar

• ulje (za prženje)

• 2 jaja

• brašno

• krušne mrvice 

Life&style Ako voliš palačinke, sigurno će ti se svidjeti ovih 5 nadjeva koje možeš spraviti u trenu

Priprema 

1. Nasitno nasjeckaj luk te lagano propirjaj na maslu ili maslacu. Dodaj mljeveno meso te proprži uz stalno miješanje. Začini timijanom, solju i paprom. Umiješaj vrhnja da smjesa bude lijepo kremasta. Potom još jednom začini smjesu. 

2. Premaži palačinke s mesnom smjesom pa ih namotaj. 

3. Stuci jaja u tanjuru. U odvojene tanjure stavi brašno i krušne mrvice. Palačinke uvaljaj najprije u brašno, potom provuci kroz jaja pa na kraju uvaljaj u mrvice. (Po potrebi fiksiraj palačinke čačkalicama.)

4. U velikoj tavi ugrij dosta ulja i žlicu masla te poprži palačinke uz povremeno (oprezno) okretanje do zlatnožute boje. 

5. Izvadi palačinke i ostavi na kuhinjskom papiru da se ocijede. 

Life&style Slani keksi sa sirom i češnjakom toliko su dobri i jednostavni da ćeš ih praviti svaki tjedan  

Posjeti Miss7.24sata.hr