Jer si najbolja...6 znakova koji dokazuju da ti je ona prava prijateljica

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Na današnji dan želimo proslaviti najbolje žene u svojim životima
  • Zato pišemo o najboljim prijateljicama
  • Koliko dolje navedenih osobina pronalaziš u svojoj BFF? 

„Više je više“ – to je moto koji možda vrijedi za čokoladne kekse ili za gledanje „Igre prijestolja“, ali ne i kad je riječ o prijateljima. Nije nam potreban krug od 127 prijatelja, čak niti 27 – ako imamo jednu osobu koja će uvijek biti uz nas – JEDNU osobu koju smijemo zvati najboljom prijateljicom. Tješi nas kad nam je teško, uvijek je dostupna te poznaje sve tvoje dobre i loše strane – još ako su sljedeće stvari u vašoj „vezi“ sasvim normalne, onda možeš biti dvostruko sretna – jer doista možeš reći da je tvoja najbolja prijateljica zlata vrijedna!

1. Ništa se ne mijenja čak i ako se ne vidite dulje vrijeme. Normalno je da dugogodišnje prijateljice jednog dana krenu svaka svojim putem. Primjerice, jedna se odseli u drugi grad zbog posla, pa prođu tjedni, ponekad i mjeseci, da se dvije najbolje frendice ne vide uživo na „trač-partiji“. Međutim, kad se sretnete nakon drugo vremena, a imate osjećaj da ste se jučer rastale, to je dobar znak. Naime, to je dokaz da kemija još uvijek štima te da ste uspjele premostiti vremensku barijeru! 


 

2. Ona je tu kad te treba spasiti. Svejedno u koje doba dana ili noći – kad joj napišeš poruku, ona ti uvijek odmah odgovori. Uvijek ti daje osjećaj da sve svoje brige i probleme – i veselje – možeš podijeliti s njom. U bilo kojem času.

3. Neće te ostaviti da sama patiš. Ako ti u nekom trenutku života ne ide baš najbolje, javlja se svaki dan da provjeri kako si. I tako sve dok zajedničkim snagama ne prevladate problem. Prava najbolja prijateljica shvaća tvoje probleme i zajedno s tobom prolazi cijeli put do rješenja. Njeno sudjelovanje nisu prazne floskule – uistinu se zanima za tebe i tvoje osjećaje – stoga se nikad ne osjećaš usamljeno! 

4. Brani te i kad nisi prisutna. Tu nemamo što dodati. Uvijek je uz tebe i bori se za tebe poput lavice – ako netko kaže nešto loše o tebi, odmah skače u tvoju obranu! 

5. Uvijek će poslušati tvoje probleme. I to ne jednom, dvaput ili triput – i 176 puta ako je potrebno. To će učiniti bez gunđanja – slušat će te mjesecima ako ima osjećaj da će ti to pomoći i da moraš razgovarati o tome. Pritom će se truditi razumjeti sve tvoje osjećaje i pomoći ti koliko zna i umije. 

6. Reći će ti sve što trebaš čuti, a ne što želiš čuti. Naravno, to nije lako za nju, a ni za tebe. Iskrenost i direktnost su u prijateljstvu itekako potrebne. Ako ima te kvalitete, onda je doista prava najbolja prijateljica. Naime, time će ti pomoći da se dalje razvijaš… S tvoje strane, ti trebaš preživjeti sve neugodne stvari (o tebi) koje ti izgovori jer - najbolja ti je prijateljica. I znaš da to govori za tvoje dobro.

Posjeti Miss7.24sata.hr