Ovih 5 tipova mama iz vrtića svi poznajemo: Jesi li ti možda jedna od njih?

shutterstock Tipovi majki u dječjem vrtiću
Vidi originalni članak
  • U hodniku vrtića susrećemo različite tipove majki
  • Ponekad ti susreti mogu biti doista upečatljivi, da ne kažemo čudnovati
  • Izdvojili smo pet tipova majki koje zasigurno svi poznajemo – spadaš li ti možda među njih?

Odlazak djeteta u vrtić veliki je korak i promjena za život djeteta, ali i cijelu obitelj. Za djecu počinje novi način života, nove dnevne rutine, upoznaju se novi prijatelji, tete u vrtiću, drugačija je hrana, ritam spavanja… Međutim, i mi roditelji susretat ćemo se s nekim novim ljudima, najčešće mamama koje vode djecu u vrtić, odnosno, mamama čija djeca idu u istu grupu s našim potomkom. Nakon nekog vremena se dio mama može svrstati u određene grupe, jer odgovaraju određenim obrascima ponašanja. Donosimo ti pet tipova mama koje često susrećemo u dječjem vrtiću…  

1. Majstorica pekarica

Uhhh! Mnoge mame pored nje kipte od zavisti. I to zato jer je u bilo koje vrijeme i na svakom mjestu opremljena svojim slatkim tajnim oružjem: fantastično ukusnim komadom kolača ili čak torte. Bilo da se radi o čokoladnom kolaču, sočnim muffinima ili višeslojnoj torti prekrivenoj čokoladnim preljevom, ona jednostavno krade show svojim kreacijama. Zasluženo, a i kapa dolje, ruku na srce. Naime, dobra stvar kod nje je sljedeće: čak i ako nas u početku podsjeti na našu vlastitu nesposobnost kuhanja ispred pećnice, uvijek ima ukusnih kolača. Njamiii! 

via GIPHY

2. Helikopter mama

Ovaj tip mame poznat je svima, odgajatelji se je boje, a oprezni roditelji često razumiju. To je mama koja kruži oko svoje djece poput helikoptera i želi ih zaštititi od svih opasnosti na ovom svijetu. Bilo bi joj draže da su kacige i štitnici za koljena obavezni u vrtiću, a penjalice maksimalne visine do 20 centimetara. Teškom mukom vodi mališane u vrtić i dugo ostaje u hodniku pored garderobe. Možda ipak može nekako pomoći... Kod igre, kod edukacije i kod kuhanja vjerna je motu: povjerenje je dobro, kontrola je bolja. Dobra stvar kod nje: nikada ti ne dopušta da sumnjaš koliko jaka može biti majčinska ljubav.

Life&style Što se više družiš sa svojom majkom, ona će duže živjeti, tvrdi istraživanje

3. Užurbana

Kod ove mame vidiš uglavnom prašinu. Naime, onu koja se uskovitlala kad ta mama odjuri. Jer koliko je brzo došla u vrtić, toliko je brzo opet otišla. Pozdrav odgajateljici, bok dijete, ćao svi ostali! Bilo bi teško napraviti od nje identični komplet. Boja kose, outfit, posebnosti? Nitko to nikada nije primijetio. Užurbana žena ima vrlo gust raspored i mora biti učinkovita. Dobra stvar u tome: odgajatelji nisu uključeni u duge razgovore i mogu brže završiti posao.

via GIPHY

4. Netočna

Velika gužva na glavnoj cesti, pas ima gastrointestinalnih problema, a medvjedić nije htio ući u auto - očito se sve to kod netočne mame događa češće nego drugdje. Nažalost, odgajatelji zbog nje često rade prekovremeno. Dobra stvar kod nje: ako i sama kasniš, nije toliko važno. Netočne pobjeđuju svako kašnjenje. 

Life&style "Više ne slažem djeci odjeću, to je uzaludan posao" - mama je na ovo dobila lavinu kritika

5. Gunđalo

Igračke nisu dovoljno cool, prostorije nisu uređene po feng shuiju, hrana sadrži previše glutena... Mama gunđalo željela bi da u vrtiću sve bude drugačije i to rado dijeli s drugima, na veliku žalost odgajatelja. Dobra stvar kod nje: ona također otvara usta kada se drugi ne usude. A i sjećamo se iz škole: nekako svakoj skupini treba netko takav, zar ne?

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr