Ove tri stvari iz torbice doslovno ti mogu spasiti život

Getty/Guliver
Tvoja je torbica puno više od neizostavnog modnog detalja. Zaviri u nju i saznaj zbog čega je i doslovno ženino najjače oružje.
Vidi originalni članak

Da je ženi torbica najbolja prijateljica, znamo odavno i sretni smo što se ponekad čini da je riječ o rupi bez dna jer ti upravo njezin sadržaj može, ako se ikad nađeš u takvoj situaciji, spasiti život. O kojim se predmetima točno radi?

Kondom
Iako nije pouzdana zaštita od HPV-a, kondomi smanjuju rizik od zaraze, ali i dalje se mogu zaraziti područja koja nisu prekrivena prezervativom (sluznicom o sluznicu). Istraživanja su pak utvrdila da lateks kondom može zaštititi od prijenosa najvećeg broja virusnih i bakterijskih infekcija, te bitno smanjuje rizik od HPV-a.  HPV je toliko čest da se gotovo svi spolno aktivni muškarci i žene zaraze njime u jednom trenutku svog života, a isti može uzrokovati oboljenje od čak 6 oblika raka kako kod muškaraca, tako i kod žena. Ako želiš biti sto posto sigurna, onda bi se trebala suzdržavati od spolnih odnosa s nepoznatim osobama i (ili) biti vjerna jednom nezaraženom partneru (i on tebi! ). Treba spomenuti i kako djelotvornu zaštitu protiv HPV-a osigurava cjepivo protiv HPV-a, dok redovita upotreba kondoma umanjuje mogućnost zaraze spolno prenosivim infekcijama.

Sprej za kosu
Osim za prevenciju modnih kriminala prouzrokovanih lošom frizurom, lak za kosu služi kao odlična alternativa suzavcu te može služiti za samoobranu ako potencijalnog napadača poprskate ravno u oči. Iako neće imati jednaki efekt, dati će vam dovoljno vremena da se udaljite i potražite pomoć.

Zdravstvena iskaznica uz kontakt za slučaj nužde, popis alergija i krvne grupe
Sama zdravstvena iskaznica neizostavan je dio tvojeg novčanika, no pronađeš li se ikad u situaciji u kojoj trebaš hitnu medicinsku pomoć, nekoliko dodatnih informacija koje će pomoći liječnicima mogle bi biti presudne. Zato uz svoju osobnu iskaznicu uvijek nosi i popis alergija, svoju krvnu grupu kao i kontakt broj tebi bliske osobe koju mogu nazvati.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr