Ove 3 pogreške lako se potkradu kad pripremamo kolač od sira. Nauči ih izbjeći

Shutterstock Greške kod spravljanja cheesecakea
Vidi originalni članak
  • Recept je tako jednostavan, ali svjedno ti nikako ne uspijeva kolač od sira? 
  • To bi mogla biti posljedica neke (naizgled) bezazlene pogreške 
  • Pogledaj tri pogreške koje bi svakako trebala izbjegavati prilikom pripreme klasičnog kolača od sira 

Kremasti, sočni i ukusan: takav bi trebao biti savršeni kolač od sira. Ali, koliko god priprema klasičnog kolača izgledala jednostavno, uvijek se može dogoditi da jednostavno ne ispadne onako kako si zamišljamo. Ako ti, na primjer, tijesto ne uspije, suho je i mrvičasto ili lagana i prozračna krema dobije neprivlačne rupice i pukotine, to mogu biti posljedice ove tri uobičajene pogreške…

miss kuha Mmmm, ovaj recept za zdravi cheesecake s grčkim jogurtom, vjeruj, vrijedi isprobati!

1. Sastojci su prehladni

Imaš problema s tijestom (ako ga pečeš sama, a ne napraviš smjesu od mrvljenih keksa i putra kao u cheesecakeu)? Onda je to vjerojatno zato što su sastojci prehladni. Za dobro tijesto ne smiješ jaja i maslac nikada izvaditi iz hladnjaka i odmah ih preraditi. Bolje ih je izvaditi iz hladnjaka neko vrijeme prije spravljanja i tek malo kasnije obraditi. Savjet: ako ti je baš muka čekati, nakratko stavi jaja u mlaku vodu, a maslac nareži na komadiće.

Cheesecake s kobasicama u špeku podijelio ljude na Internetu

2. Kolač od sira predugo se peče

Ako je kolač od sira suh i mrvičast (umjesto kremast i sočan), najvjerojatnije je predugo u pećnici. Tajna savršenog kolača od sira je isključiti pećnicu dok je središte kolača još malo mekano. Naime, kolač se i dalje peče u malo otvorenoj pećnici. Prilikom pečenja pričekaj dok se sredina ne stisne, inače će cheesecake kasnije biti presuh.

3. Prerano režeš kolač

Svježe pečeni kolač od sira izgleda savršeno, izvadiš ga iz pećnice, a  iznenada dobije neugledne pukotine kad ga režeš? Onda si ga, nažalost, prerano rezala. Kako bi osigurala da kolač zadrži svoj savršen oblik kad ga režeš, najbolje ga je prekriti i staviti u hladnjak preko noći. Tamo će se fino stvrdnuti, ostati lijep i sočan, a može se i izvrsno rezati bez trganja. 

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

Posjeti Miss7.24sata.hr