Ovaj otac smatra da bi samo supruga trebala mijenjati pelene bebi tijekom noći, evo što su mu odgovorili

Shutterstock Ovaj tata zapitao se je li u krivu što smatra da bi njegova supruga trebala biti ta koja će mijenjati pelene njihovoj bebi noću
Vidi originalni članak
  • Prilagodba na sićušno, bespomoćno novorođenče koje vrišti iz minijaturnih pluća usred noći može biti teško za nove roditelje
  • Ovaj tata zapitao se je li u krivu što smatra da bi njegova supruga trebala biti ta koja će mijenjati pelene njihovoj bebi noću
  • Novopečeni otac ima svoje argumente zbog čega bi on za to vrijeme trebao neometano spavati

Podjela zadataka brige o djeci može biti težak izazov, posebno s kaotičnim radnim rasporedom i novonastalom iscrpljenošću roditelja. Nitko ne voli biti katapultiran iz kreveta više puta na noć, ali roditeljstvo nije uvijek čudesno i duboko iskustvo. Žrtvovanje osjećaja dobrog odmora i spremnosti za nošenje sa dnevnim aktivnostima nažalost je dio roditeljstva, osobito kada dijelite dom s novorođenčetom.

Life&style Roditelji su slikali svoje prvašiće, kako su izgledali prije, a kako poslije prvog dana u školi - urnebesno!

Prisiljavanje partnera da se nosi sa svim prljavim poslovima samo zato što postanete mrzovoljni ako ne spavate dovoljno užasan je temelj za zajedničko roditeljstvo. Najbolje je riješiti sve probleme koje imate oko raspodjele posla o bebi prije nego što svi vrištite zajedno s djetetom u 3 ujutro. Dakle, kad je frustrirani novi tata Dave, odlučio podijeliti svoju priču na Internetu i pitati za savjet o tome je li pogriješio što je preskočio noćne promjene pelena, ljudi su brzo pomogli donijeti presudu.

"Jesam li pogriješio zbog toga što noću ne želim mijenjati pelene našem novorođenčetu?", napisao je i obrazložio svoje pitanje. On i njegova partnerica roditelji su bebe stare pet tjedana. Njegov argument je da je partnerica već budna za dojenje pa bi trebala promijeniti i pelene. Ponudio se da napravi pola noćnih zamjena pelena, no to joj nije dovoljno. Njegova partnerica smatra da bi on trebao napraviti sve noćne promjene pelena otkad ona doji.

Njezin je argument da, budući da ona njeguje dijete dan i noć, to bilo jedino pošteno. "Kaže da joj treba vremena da ode u kupaonicu, popije vode itd., dok ja mijenjam pelene. Po njezinu mišljenju: Često sam mrzovoljan, potrebno me je više puta zamoliti da ustanem, a ponekad se raspravljamo treba li djetetu uopće promijeniti pelenu", kaže. Oba partnera su sada na roditeljskom dopustu, a kad se Dave vrati na posao, trebat će mu kaže, punih 8 sati sna. Njegova partnerica će biti na dopustu sljedećih 18 mjeseci. Oboje idu na spavanje u 21 sat, a on ustaje da bi prošetao pse u 6 ujutro, dok partnerica ustaje s djetetom sat ili dva kasnije.

Prema istraživanjima, roditelji koji odgajaju uspješnu djecu dijele ovih 6 karakteristika

Komentatori su mu odgovorili sljedeće: "Vaša supruga je iscrpljena, fizički i zbog nedostatka sna. Nemate opravdanja, posebno dok ste na roditeljskom dopustu. Mora se koristiti kupaonicom, piti vodu, bilo što - da se pobrine za sebe, kako bi se mogla brinuti o vašem djetetu."

Drugi je rekao: "Vaša supruga traži pomoć tijekom iznimno mentalno, emocionalno i fizički osjetljivog vremena. Imate malo dijete. Ako ni zbog čega drugog osim zbog toga što ste dobar muž u vrijeme kad joj je potrebna podrška - zašto biste to odbili? Zašto očekujete da ona to sve podnese? Pokušavate li je "istrenirati" za povratak na posao? Imam loše vijesti za vas, "ali treba mi 8 sati sna" je nevjerojatno sebičan izgovor, a vi ste dužni na grubo buđenje."

Life&style Mama je postala hit na internetu nakon što je podijelila tri stvari koje nikada ne bi trebala reći svom djetetu

Također su ovom ocu pisali kako u njegovoj obitelji ima mjesta samo za jedno dijete, a to nije on, te da je vrijeme da postane tata. Komentatori su spomenuli i kako su majke uvijek morale ići na posao s manje od 8 sati sna, a budući da je sada roditelj potrebe njegove superuge i djeteta trebale bi mu biti na prvom mjestu. Mnogi su se složili kkao ne vjeruju da njegova partnerica uopće treba pitati za pomoć, te da mora shvatiti kako mu supruga nije stroj te da mora preuzeti obvezu brige o bebi cijelu noć. Svi su se u potpunosti složili da ovaj novi tata ovdje potpuno griješi. Osim toga, ako čak ni ne želi pomoći, nema apsolutno nikakvog razloga da uzme roditeljski dopust s posla. 

Posjeti Miss7.24sata.hr