Ova vježba vrijedi više od 100 trbušnjaka

Thinkstock / Spencer Davies
Ne voliš vježbati, a htjela bi lijepe, definirane trbušne mišiće. To nisu samo tvoje želje, ima nas još takvih... Čini se da su rezultati mogući i s nekoliko minuta dnevno
Vidi originalni članak

Ako si ikad htjela učvrstiti i izravnati trbuh znaš kako je to teško. Mišiće na tom dijelu tijela najteže je izgraditi. Pogotovo ako ne voliš raditi trbušnjake. Zato smo mi pronašli vježbu koja će zamjeniti 100 trbušnjaka. Odmah da ti kažem da neće biti lako, ali isplatit će se sav znoj kad vidiš konačan rezultat.

Prema riječima fitness trenera postoji jedna, vrlo moćna vježba koja će ti pomoći da dođeš do željenih rezultata, a efektnija je od 100 klasičnih trbušnjaka. Ta vježba je većini poznata, a naziva se PLANK. Iliti daska, po naški.
Plank će bez sumnje pomoći tvom trbuhu da bude zategnutiji i ravnije, poboljšati  tvoje držanje i ublažiti bol u leđima. 



ODLIČNA MUZIKA 10 pjesama uz koje vježbanje postaje lakše!

Za početak moraš znati nek pravila planka kako bi vježba bila učinkovita

Ruke moraš čvrsto staviti na tlo, a ramena i vrat moraju biti ravni. Iako je glavni fokus na abdominalnom dijelu, osjetit ćeš zatezanje i u nogama. Stopala postavi tako da pritisak prenosi u nožne prste i osjetit ćeš kako rade i bedreni mišići.
Stražnjica mora biti u ravnini s leđima, odnosno, ne smiješ je dizati tako da tijelo čini oblik trokuta.



Naravno, ne zaboravi disati duboko. Kako bi ti bilo lakše držati leđa ravnim, zamisli da ti na njima stoji čaša vode i moraš paziti da se ne prolije. Čim postaviš tijelo u pravilnu poziciju, možeš krenuti sa vježbom.
Koljena i ruke bi trebale ostati na tlu, leđa ravna, a ramena malo šira od normanohg položaja. Fokusiraj se na neku točku između svojih ruku i pokušaj imati ravnu kralježnicu, glavu i vrat. 
Osjeti pritisak na nožnim prstima i zatim prvo podnigni desnu pa lijevu nogu. Ako si pravilno učinila sve navedeno, trebala bi osjećati cijelu težinu tijela na svojim rukama i nožnim prstima. Zatim kreni sa stezanjem trbušnih mišića u kontinuitetu od 20 do 60 sekundi pa se opusti.


KOLIKO MINUTA?! Koliko točno treba vježbati da mršavimo?
 

Nek ti cilj bude povećanje izdržljivosti - da u položaju planka bez problema možeš ostati do minute. A kako će ti svakim danom biti sve lakše, izdržljivost će ti se povećavati. Ponavljaj plank 3 puta za redom, na dnevnoj bazi mjesec dana i bit ćeš oduševljena rezultatima. Sretno!

P.S. Za one koji žele više: odigneš li se s laktova i imaš isprižene ruke ova će vježba biti još učinkovitija i sveobuhvatnija - više će raditi i mišići leđa i ruku.

Posjeti Miss7.24sata.hr