Ova maca ima stalan posao i ravnopravna je kolegama - ljudima

Instagram @haileybieber
Pál Dánielsdóttir ime je mačke moja je zaposlena u hotelu na Islandu i to kao stalni hotelski "mišočuvarica"
Vidi originalni članak

Da ovdje nijee riječ o šali, potvrđuje i zaposlenička kartica koju je ova posebna mačka dobila. Na kartici piše njezino puno ime te pozicija na kojoj radi. Kao što i titula kaže, ova mačka zadužena je za to da miševi ni ne primirišu hotelu. 

Vlasnici ove zanimljive mace su Dániel Puskás i Zsuzsi Szabó, par iz Mađarske koji je svojoj mački otvorio i Instagram profil koji broji preko 7 tisuća pratitelja. Par je došao 2006. godine na Island i otad rade u hotelima, a u posljednjem Fosshótel Hellnar na poluotoku Snæfellsnes i njihova mačka je postala zaposlenica.

 Mačka Pál Dánielsdóttir rođena je u gradu Selfossu, a s ovim parom je preselila u hotel. Daniel je za jedan islandski portal izjavio - ''Ona je tako strastvena lovkinja miševa da nije dolazilo u pitanje, morala je dobiti svoju radnu iskaznicu''.  Također,  Pál je dobila i nagradu za zaposlenicu mjeseca. 

Predstavnici  Fosshótela kažu kako svi zaposlenici imaju jednak tretman, a ne isključuju mogućnost zapošljavanja novih mišočuvara. "Pokušavamo stvoriti zabavno i pozitivno ozračje za zaposlenike i za goste. Ovo je pokusna pozicija za sad, no ako sve dobro prođe, otvoreni smo za dodavanje još mišepazitelja."

BOŽIĆ JE INN Bi li ga posjetila? Ovaj hotel slavi Božić cijele godine!

Posjeti Miss7.24sata.hr