Ova hrana te dokazano čini ljepšom! Evo kako je jesti da bi postigla najbolji učinak

Vidi originalni članak
  • Preporučujemo ti da ne investiraš u novu, skupu anti-age kremu prije nego što provjeriš što si stavljaš na tanjur
  • Sastojci kojima obiluju neke namirnice čine da tvoja koža izgleda mlađe
  • Jesi li znala da te kava ne samo može poljepšatvi, već te i štititi od opake bolesti

Koliko smo puta čuli da smo ono što jedemo... Ne radi se samo o tome - da bi naš organizam dobro funkcionirao, mora se dobro hraniti. Ne osjećam se kao kanta za smeće pa ga neću u sebe ni trpati - koliko puta smo to ponovile negdje oko ponoći, nakon burgera i krumpira. A ti? Ponovit ćemo još jednom: zdrava prehrana pomaže našim organima i mišićima - a koža je najveći organ našeg tijela, drži to na umu - da rade upravo savršeno.
Preporučujemo ti da ne investiraš u novu, skupu anti-age kremu prije nego što provjeriš što si stavljaš na tanjur. Napuni ga ovim delicijama punim antioksidansa, hrani se jedno vrijeme što možeš zdravije i primijetit ćeš promjenu.
 

Običan grčki jogurt
On je masniji i krcat proteinima i kad ga ujutro pojedeš, nećeš svratiti u jednu od stotinu pekarnica po gradu. Sadrži aminokiseline koje obnavljaju kožu i mogu pomoći da se riješiš tamnih podočnjaka. Samo zapamti - jogurt, grčki ili običan - nije zdrav krcat dodacima kakve sadrži 'voćni', a zapravo šećerni jogurti.
Obični jogurt dobar je za kožu i izvana. Njegova mliječna kiselina radi blagi peeling mrtvih stanica kože. Kad ti ujutro ostane jedna žlica jogurta na dnu čašice, razmaži je po licu i dekolteu i ostavi da djeluje desetak minuta. Blistat ćeš.


Borovnice

One sadrže i vitamin E uz vitamin C. Vitamini i antioksidansi u borovnicama pomoći će da zablista umorna koža. Ako si tulumarila cijelu noć, napravi si smoothie od borovnica. Odmah ćeš se osjećati i izgledati bolje. 

Banane

Ako se osjećaš nekako bez energije, pojedi bananu. Vitamin B6, kalij i folna kislena u bananama ubrzavaju cirkulaciju, čak i do mozga pa ćeš se najednom osjećati kao probuđena. I k tome zadovoljnija.
I one su dobre kao maska za kožu. Omekšavaju je, čine glatkom. Stavi si masku od banane na lice ili je napravi na nogama prije brijanja. Omekšat će folikul dlake i noge će ti biti sjajnije.

Mrkve

Kad budeš išla na plažu, nemoj nositi štapiće ili slatkiše, ponesi si svježe, očišćene mrkve. One sadrže kartenoide koji smanjuju osjetljivost kože na UV zrake. Ne preporučujemo ti da kremu za sunčanje s visokim faktorom ostaviš kod kuće - predlažemo ti zdravi zalogaj koji će istovremeno štititi tvoje bokove od dodatnih centimetara i zaštiti tvoju kožu. 

Crvene paprike

Pune su antioksidansa koji štite kožu, obnavljaju je, čak i stanice folikula kose. Ubaci malo narezanih crvenih paprika u svoje salate ili čak kajgane. Slatkasti okus i hrskavost slažu se odlično s toliko hrane, uživat ćeš, a koža i kosa bit će ti sjajnije.

Kelj

Bake uvijek opominju da se mora jesti sa žlicom, a ćušpjaz od kelja njima je jedno od najdražih jela. Nije to bez osnove. Kelj sadrži vitamin K koji sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, što znači da nam se tijelo brže oporavlja i štiti sitne krvne žilice oko očiju da ne pucaju i da ne izgledamo kao da smo budne provele cijelu noć. Iz kelja dobijamo i pristojnu količinu željeza. Kad nam je željezo nisko, blijede smo i umorne, zato kelj na lešo prije izlaska van ili u smoothieju prije važnog sastanka može djelovati čarobno.

Brokula

Ta zelena stabalca krcata su vitaminom C koji ubrzava cirkulaciju, što znači bolji dotok krvi i blistaviju kožu. Svjetski nutricionisti slažu se da je prehrana bogata vitaminom C zaslužna za usporavanje starenja kože.

Avokado

Ako dosada nisi zavoljela ovaj čudesni plod, svakako se potrudi, savršen je za kožu! Dobar je u salatama, umacima za tjesteninu, neki od njega rade i mousse od čokolade, doista je svestran. Sadrži oleinsku masnu kiselinu koja pomaže koži da zadrži vlagu pa zbog toga koža izgleda mekša i mlađa.

Limun

Jedno vrijeme jako se puno pisalo o tome kako hollywoodski celebirtiji svako jutro piju mlaku vodu s limunom. Jasno je i zašto. Limun prirodno potpomaže detoksikaciju organizma i tako ga čisti. Limun osvježava i dah pa možeš prije sljedećeg sudara popiti vodu s limunom, odnosno limunadu bez šećera (ne trebaju ti dodatne kalorije, počni se privikavati na manje slatke okuse). Ostatke limuna nakon što si ga iscijedila možeš veoma korisno upotrijebiti - limun savršeno čisti nokte i vrhove prstiju od mrlja od hrane i ubija bakterije. Nakon toga ruke obavezno namaži kremom ili uljem da se koža ne isuši od limuna. 

Orasi

Kao i losos, orasi su puni omega 3 masnih kiselina. Između ostalog, omega 3 čini kosu sjajnijom i oporavlja one popucale vrhove. Orasi sadrže i bakar koji koži daje onu prirodnu toplu boju i navodno može spriječiti prijevremene sijede. Omega 3 mijenja kemiju mozga pa su oni koji je uzimaju u većim količinama češće zadovoljniji svojim životom. 
 

Zeleni čaj

Gotovo da nema dijela tijela za koji nije dobar. Krcat je antioksidansima i bori se protiv slobodnih radikala koji plutaju našim organizmom: to su oštećene stanice zaslužne za neželjene bore i još manje željene teške bolesti poput raka. 
Čak i upotrebljene vrećice zelenog čaja mogu biti korisne. Jednom kad se malo ohlade, stavi po jednu na svako oko i opusti se. Zamišljaj da si u nekom divnom spau na moru. Kad ih makneš nakon desetak minuta, bit ćeš osvježena i nećeš imati natečene oči.

Kava

Nemoj propuštati pozive na dobru kavu! Pogotovo ponedjeljkom kad nam svima treba poticaj da budemo vedriji. Navodno kava štiti i od raka. Sadrži neke prirodne komponente koje nas čuvaju od raka kože, i to onog najgoreg, melanoma. Američki institut za rak objavio je rezultate jednog istraživanja po kojem oni koji svakodnevno piju kavu imaju dvadeset posto više šansi da se sačuvaju od raka od onih koji kavu izbjegavaju.

Laneno ulje

Jesi li u stresu zbog posla, ispita, frajera? Kupi si laneno ulje i ubaci ga u salate. Puno je omega 3 masnih kilselina koje hidratiziraju kožu i kosu i mogu pomoći i kod gubitka kose povezanog sa stresom. Možeš ga ubaciti u jutarnju zobenu kašu ili smoothie.

Cimet

Ne samo da gotovo svaki desert ima bolji okus sa cimetom, on dodatno pomaže u sagorijevanju masti. Istraživanja su pokazala da snižava kolesterol i šećer u krvi te ubrzava metabolizam. Samo ga posipaj obilno, po capuccinu, žitaricama, pitama, kolačima...
Možeš isprobati i peeling za usnice sa cimetom i medom. Boja usnica će ti oživjeti, otklonit ćeš ostatke suhe, ispucale kože. Nakon toga svakako namaži usnice balzamom.

Posjeti Miss7.24sata.hr