Ovu frizuru žene obožavaju jer na najbolji način dodaje volumen i teksturu dugoj kosi

Instagram @quecolour
Vidi originalni članak
  • Ova je frizura je na TikToku već prikupila respektabilnih 4,6 milijardi pregleda 
  • Takozvana butterfly frizura ili leptir frizura nova je inačica klasične slojevite frizure
  • Evo kako se radi i koji proizvodi pomažu pri stiliziranju, a učinak je kosa puna volumena i teksture

'Leptir frizura' već je neko vrijeme it frizura kada je u pitanju duga kosa, a nije teško shvatiti zašto. Kombinacija frizure iz 70-ih i "Rachelica" iz ere 90-ih sa suvremenim feniranjem, viralni je stil koji utjelovljuje najbolje od prošlih trendova u jednoj šik frizuri. 'Leptir frizura' je na TikToku već prikupila golemih 4,6 milijardi pregleda što je od tada pokrenulo i leptir groznicu u svakodnevnom životu. Prema platformi za prikupljanje podataka potrošačkog trenda Spate, web pretraživanja za ovaj tip frizure kroj porasla su za gotovo 1000% samo u prošloj godini. 

Beauty Meduza je doista neobična frizura. Napravila ju je i Nicole Kidman, može li postati popularna?

Kako zapravo izgleda 'leptir frizura'?

Frizerka Jenna Spino opisuje leptir šišanje kao slojevito i nejednake dužine, s kraćim slojevima na vrhu glave koji malo podsjećaju na leptirova krila, po čemu je i dobila ovo slatko ime. "Kratki slojevi na vrhu stapaju se u duže slojeve na dnu, a kraći slojevi padaju na ili ispod brade, dok duži slojevi padaju tik iza ramena", kaže Spino o načinu šišanja. Kao rezultat, ovo kosi dodaje mnoštvo teksture, i volumena. 

Najbolji slavni primjer koji godinama njeguje ovaj tip frizure i prije nego je bila poznata pod imenom 'leptir frizura' je Jennifer Lopez.

Još jedna prednost leptirastog šišanja je njegova svestranost. Leptirasti "kroj" može se nositi i odmaknut s lica ili, kada se pomakne prema naprijed, stvoriti tanke, meke slojeve koji uokviruju lice. Spino primjećuje da je ovaj rez posebno zabavan način eksperimentiranja s kraćim duljinama, budući da slojevi omogućuju "lažiranje" kratke kose bez da se ona stvarno skraćuje.

Francuskinje i kosa: Pariški frizer otkriva trikove kako postići te besprijekorne nonšalantne frizure

Kada je riječ o oblikovanju leptira, dobra vijest je da se može sušiti prirodno ili fenirati. Međutim, ako se odlučite za prvo, Spino predlaže da podignete kosu i završite sprejom za teksturu kako biste pokazali slojeve. Ako više volite naglasiti svoje slojeve fenom, savjetuje stiliziranje s pjenom za volumen i vrućom četkom te nadopunu zaglađujućim serumom ili uljem za prekrasan, sjajan završetak.

U nastavku donosimo osnovne proizvode koji će pomoći pri stiliziranju leptiraste frizure.

L'Oreal Oil Luxury Double Elixir regenerator u spreju (dm, 32,90 kn) Zdravlje kose nužno je za njezin izgled. Ovaj njegujući regenerator ne zahtijeva ispiranje, a obogaćen je ekstraktima cvjetnih ulja. Kosi pruža njegu bez otežavanja dodajući sjaj i mekoću. 

John Frieda Volume lift pjena za kosu (dm, 49,90 kn) Ultra je lagana i voluminozna pjena pomaže u postizanju prirodnog volumena, stvara vidljivo podignutu i puniju kosu, bez težine ili ukočenosti. Posebno je efikasna na finoj i tankoj kosi.

Nivea Diamond Volume Care lak za kosu (dm, 27,90) lagani je sprej koji pruža dijamantno sjajni volumen. ne izaziva neugodno lijepljenje kose, štiti kosu od neugodnih vanjskih utjecaja i osigurava postojanu, 24-satnu čvrstoću frizure.

Posjeti Miss7.24sata.hr